Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Uğur Turhan ve ekibinin, Avrupalı ortaklar ile birlikte başvurduğu Horizon 2020 projesi “IMPACT” Avrupa Komisyonu tarafından kabul edildi.

TAŞIMACILIKTA KÜLTÜR FARKLILIĞI

2015 yılının Mayıs ayında başlayan ve 30 aylık bir süreçte bitecek olan IMPACT projesinin çalışmalarına yoğun bir şekilde başlandı. Projenin koordinatörlüğünü ise İtalya’dan DeepBlue araştırma firması ve Dr. Alessandra Tedeschi yapıyor. Yrd. Doç. Dr. Turhan, SECONOMICS (FP7) projesinin bitiminden sonra ellerindeki bilgiler ışığında başladıkları IMPACT (H-2020) projesinin amacının, taşımacılık merkezlerindeki acil durumlarda kültürel farklılıkları incelemek ve buna bağlı olarak risk analizleri yapmak olduğunu belirtti.

KOORDİNASYON SAĞLANACAK

Projedeki rollerinin havaalanı güvenliği ve acil durum yönetimi bilgisini sağlamak olduğunu, bununla birlikte tüm paydaşlarla beraber raylı sistemler, limanlar ve hava yolları açısından da koordinasyonu sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Yrd. Doç. Dr. Uğur Turhan, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu projede Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferhan Kuyucak Şengür ile birlikte çalışıyoruz. 2015 yılının Mayıs ayında başlattığımız bu proje, 30 ay boyunca sürecek. Bu projede de yine Anadolu Üniversitesini en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalar yapacağız.”

“Anadolu Üniversitesini en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık”

Projeler hakkında konuşan Yrd. Doç. Dr. Uğur Turhan, bu projeden önce bitirdikleri FP7 projesi olan SECONOMICS’in, H-2020 için bir çalışma olanağı yarattığını söyledi. Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi olarak farklı olduklarını, bu konuda gerek uygulamaları gerekse operasyonel kısımları ve havaalanı yönetimi konusunda bilgi ve deneyimlerinin projelerde yer alma açısından çok önemli olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Turhan, 2012 yılının Ocak ayında başlayan SECONOMICS projesini, 2015 yılının Şubat ayında bitirdiklerini vurguladı. Turhan, “SECONOMICS projesinin amacı, özellikle 11 Eylül’den sonra ortaya çıkan güvenlikle ilgili tüm katlanımları ve maliyetleri azaltmak için kural koyucu ve uygulayıcılara tavsiye niteliğinde çalışmalar gerçekleştirmekti. Öncelikli alanlar belirlendi. Bunlar güç kaynakları, havaalanları ve raylı taşımacılık sistemleriydi. Bizim çalıştığımız alan ise havaalanı taşımacılığı ve güvenliğiydi. Fakülte personeli Birsen Yörük Açıkel ve Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nalan Ergün de ekibimiz içerisinde yer aldı. Bu projede hava alanı güvenliği ile ilgili araştırmalar yaptık. Havaalanı güvenliğini destekleyici veriler ve karar alma yardımcıları geliştirmeye çalıştık. Bizden beklenenin fazlasını ortaya koyarak üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık.” şeklinde konuştu.


 

Editör: TE Bilişim