İyi bir gelecek, başarılı bir kariyerin ilk adımı yurtdışıeğitim ile sağlanabilmektedir.Bazı bölümler için kaliteli eğitimleryurtdışında alınabilmektedir. Günümüzde yabancı dil öğrenimi başta olmak üzere üniversite, yüksek lisans ve yaz okulu eğitimi tamamen yurtdışında alınabiliyor. Bu konu ile ilgili detaylar;

Dil Okulu

İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca başta olmak üzere istediğiniz her dili ana ülkesinde profesyonel kişilerden eğitim alarak öğrenebilirsiniz. Örneğin İngilizce öğrenmek istiyorsunuz. Anadili İngilizce olan bir öğretmenden alacağınız eğitim sizlere büyük katkılar sağlayacaktır.Bunlar arasında en çok Amerika Dil Okulları, Kanada Dil Okulları, İngiltere Dil Okulları, İrlanda Dil Okulları, Malta Dil Okulları ve Avustralya Dil Okulları tercih edilmektedir.

İngiltere ve diğer dil okullarını incelemek isterseniz www.edex.com.tr/yurtdisinda-dil-okullari/ingiltere-dil-okullari-220sayfasını inceleyebilirsiniz.

Üniversite

Yurtdışında üniversite okumak aslında her gencin hayalleri arasında yer almaktadır. Dünya sıralamasında ilk 100 içerisinde yer alan bir üniversite size akademik anlamda büyük başarılar kazandıracaktır. Okumak istediğiniz bölüme göre Amerika, İngiltere, Kanada, Avustralya ve İrlanda'da yurtdışıeğitim fırsatları yakalayabilirsiniz.

Yüksek Lisans

Ülkemizde 4 yıllık bir lisans bölümünden mezun olan gençler, akademik kariyerlerinin sağlam temellere dayanabilmesi için yurtdışını tercih ederler. Ülkemizde bulunan 4 yıllık fakültelerden mezun olan her öğrenci yurtdışında rahatlıkla yüksek lisans eğitimi alabilir. Yurtdışında yüksek lisans eğitim alınabilecek ülkeler arasında Kanada, İngiltere, Avustralya ve Amerika yer almaktadır.

Yaz Okulu

Aileler, okulların yaz ayında tatile girmesi ile çocuklarının eğlenceli yaz kamplarında hem güzel vakitler geçirmelerini hem de eğitim almalarının devam etmesini sağlar. Ülkemizde yeni yeni popüler olmaya başlayan yaz okulu kavramı bazı aracı kurumlar tarafından yurtdışına gitme fırsatı sunmaktadır. Bunlar arasından adından sıkça söz ettiren firma Edex; Amerika, İngiltere, Malta ve Kanada gibi ülkeleregidiş imkânı sağlıyor. Siz de Edex ile 8 ile 18 yaş arasındaki çocukları 2 ile 8 hafta arasında değişen yaz okulu programlarına dahil ettirebilirsiniz.

Yurtdışı eğitim konusunda vereceğimiz bilgiler bu kadardı. Bununla beraber yurtdışında staj da yapabilir, mesleğinizde daha ileri bir boyuta gelebilirsiniz. Yurtdışında alınacak kısa süreli eğitim dahi dilinizi geliştirmek için yetecek, geri döndüğünüzde sizi daha nitelikli hale getirecek.

Editör: TE Bilişim