Eskişehir Lokantacılar Odası olarak Eskişehir'de ustalık belgesi bulunmayan bir tek işletme bile bırakmayacağız demiştik ve sözümüzü tuttuk” diyen Eskişehir Lokantacılar Odası başkanı Bahar Bilen, Eskişehir'de çıraklık eğitim merkezinden sonra  Eskişehir Lokantacılar Odası  olarak odayı sektörün eğitim ve kurs merkezi haline getirdiklerini söyledi.

Eskişehir'de bir ilki gerçekleştirerek 5362  Sayılı  Esnaf  kanunun  75.maddesine    dayanılarak alınan   yetkiyle 3308  sayılı  mesleki eğitim kanunun kapsamdışı  meslek  dallarında  Kalfalık  ve  Ustalık belgesi yazılı ve uygulama sınavlarını yaparak ilk mezunlarımızı verdiklerini belirten Oda Başkanı Bilen, “Eğitim seferberliğimizde ilk anından itibaren desteğini esirgemeyen Eskişehir Milli Eğitim Müdürümüz Necmi Özen, Şube müdürü Abdülkerim Çömçe, Baksan Çıkarlık Eğitim Merkezi müdürü İlhan Özata, Tepebaşı ve Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğündeki görevli müdür ve hocalarımıza teşekkür ediyorum.

Ticaret Odalarındaki ustalık belgesi   istenmez yasası 13  yıldır esnaf  teşkilatımızı  ve odalarımızı  ciddi  kayıplara uğratmıştı;İçişleri Bakanlığı’na yapmış   olduğumuz  haklı  itirazlarımız sonuç verdi ve bundan sonra lokanta açmak için ister esnaf odası ,ister Ticaret Odasına  kayıt  olsun mutlaka ustalık belgesi ile başvuru yapmak zorunluluğu gelmiştir” dedi.

Eskişehir’de eğitim seferberliği meşalesini yaktık ve ilk mezunlarımızı verdiklerini kaydeden Bilen şunları söyledi:

“3308 sayılı mesleki eğitim kanunun vermiş olduğu yetkiye istinaden; kebapçılık, köftecilik,dönercilik, pidecilik, lahmacunculuk, Aperatif yiyecek maddeleri imalatı, (tantuni, ciğer, kokoreç, midye, gözleme, katmer, dürüm, sıkma, çiğköfte, simit imalatı, çorbacılık işkembecilik, Hamburger, tost, kumpir, pizza, börek vb. Meslek Dallarının Eğitim ve Uygulamalarını tamamladık. Bundan sonra Eskişehir’imizde mesleğinde eğitimsiz hiçbir  esnafımızı  bırakmayacağız. Hayırlı uğurlu olsun.”

Editör: TE Bilişim