Eskişehir Berberler ve Kuaförler Odası ve Tesk-Esyem işbirliği ile yapılan Mesleki Yeterlilik Sınavları Baksan Mesleki Eğitim Merkezinde başladı.

Eskişehir Berberler ve Kuaförler Odası başkanı Fethi Özkara, Mesleki yeterlilik belgesi yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca, yetki kapsamlarında yer alan ulusal yeterliliklerde tanımlanmış esaslara göre yürütülen ölçme değerlendirme faaliyetleri sonucunda başarılı olan bireyler için düzenlenen ve bireyin söz konusu ulusal yeterlilikte belirtilen öğrenme kazanımlarına bilgi, beceri ve yetkinliklere sahip olduğunu gösteren belgeler olduğunu söyledi.

Mesleki yeterlilik belgesini almaya hak kazanan meslek sahipleri daha sonrasında Baksan Eğitim Merkezinde denkliklerini yaptırdıktan sonra kalıcı olan ustalık belgelerini almaya hak kazanacaklarını belirten Başkan Fethi Özkara “Bu konuda ne kadar hassas olduğumuzu basınımız sayesinde sizlere duyurmaya çalışıyoruz .İleriki dönemlerde sıkıntı yaşamamanız adına bu tür belgeler ile ustalık belgelerinize kavuşmanız sizler için güzel bir fırsat olmuştur. Göreve geldiğimiz günden beri meslektaşlarımın faydasına olacak işler yapıyoruz. Burada sizler için olduğumuzu her fırsatta dile getiriyoruz. Duyanlar duymayanlara duyursunlar” dedi.

                                                                                                                           

Editör: TE Bilişim