AÜHM- Anadolu Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü tarafından 25 Aralık Perşembe günü “7. Geleneksel Nanoteknoloji Poster Sunumu ve Poster Yarışması” gerçekleştirildi. “Verimli Enerji Aydınlatma Sistemleri” ve “Verimli Su Temizleme Sistemleri” adı altında 2 kategoride düzenlenen yarışmada posterler Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü koridorunda sunuldu. Nanoteknoloji ve Nanomalzemeler (MLZ 441) dersi adı altında yapılan yarışma, öncesinde sadece sınıfta sunumlar halinde yapılırken 2008'den bu yana poster yarışması şeklinde yürütülüyor. Yarışmaya katılan 13 öğrencinin isimleri ise şöyle: Mert Gümüş, Erhan Toraman, Ali Can Eren, Ömer Çiftçi, Yasemin Coşkun, Gökçenur Çakmak, Barış Cantürk, Betül Altın, Ümit Can Arslan, Sevinç Kaplan, Murat Can, Ahmet Emir Cilvez ve Pınar Şengün.



 

Daha önceki yıllarda nanoteknoloji alanında öğrencilerin seçtikleri uygulama konularında poster yapıldığını fakat bu sene bunu daha da özelleştirmek istediklerini belirten Prof. Dr. Ender Suvacı, ''Dünyanın en temel sorunlarından ikisi: Enerji ve su. Biz de bu sene bu alanlar üzerine yoğunlaşmak, bu konuda çalışmalar hazırlamak istedik ve bu başarılı posterler ortaya çıktı. Bu poster sunumları ve yarışması süresince her konuda bizi destekleyen, arkamızda duran dekanlığımıza, bölüm başkanlığımıza, bizimle birlikte çalışan jüri üyelerine ve katılan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.'' diye konuştu.

 

"Öğrencilerimiz başarılarını sadece ders içerisinde bırakmıyor; bütün fakülte açısından değerlendirilmiş oluyorlar"

 

Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Emel Özel, ''Aslında bu etkinlik, rol model olması, fakülteye örnek olması ve ilk olması açısından çok değerli. İlk başlarda sadece Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü bu etkinliği yapıyordu Şimdi diğer bölümlerde bunu örnek alıp farklı yarışmalar başlattılar. Öğrencilerimiz başarılarını sadece ders içerisinde bırakmıyor; bütün fakülte açısından değerlendirilmiş oluyorlar.'' diyerek katılanlara teşekkür etti.

 

Yarışmanın sonunda birinciliği; “Nanoteknoloji İle Verimli Aydınlatma” dalında Ahmet Emir Cilvez, “Nanoteknoloji ile Verimli Su Temizleme” dalında ise Pınar Şengün aldı. İkinciliği; Murat Can ve Gökçenur Çakmak paylaşırken üçüncülüğü ise Mert Gümüş aldı. Yarışmanın sonunda katılan tüm öğrencilere sertifika, ilk üçe girmeye hak kazanan öğrencilere ise hediye çekleri verildi.

 

Gülçin Sakarya 

Editör: TE Bilişim