Acil Emniyet Prosedürleri dersi kapsamında Anadolu Üniversitesi Ulaştırma Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı son sınıf öğrencilerine, 21 Mayıs Çarşamba günü sertifikalı yangın eğitimi verildi. Anadolu Üniversitesi Havaalanında gerçekleştirilen eğitime, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Şerif Kavsaoğlu, Kabin Hizmetleri Programı öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Eğitimden önce açıklamalarda bulunan Havaalanı İtfaiye Müdürü İbrahim Mergen, uçaktaki yangınların oluşum nedenleri ve yangın durumunda neler yapılabileceği hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Öncelikli olarak emniyetin alınması ve yangın tipini belirlemek gerektiğinin altını çizen Mergen, topluma açık yerlerde ise ilk olarak yangın söndürme cihazlarının nerede olduğunun tespit edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Füsun Adar ise verilen yangın eğitiminin amacı ve öğrencilere neler kazandırdığı hakkında bilgiler verdi. Adar, “Kabin Hizmetleri Programı’nın Acil Emniyet Prosedürleri dersi kapsamında öğrencilerimize, uçakta çıkabilecek yangınlara müdahale etmelerini gerektirecek birtakım teorik dersler verildi. Bu derslerin akabinde; onlara öğretilen söndürücü tüpleriyle, çıkarılacak yapay bir yangını söndürmeleri ve başarılı olmaları istendi. Havacılıkta emniyet ve güvenlik her şeyden önemlidir. Uçakta kendilerinin ve yolcuların emniyetini sağlamak için bunları kusursuz olarak yerine getirmek zorundalar. Acil emniyetin konularından biri olan yangın konusunda da hiç müsamahakâr davranmıyoruz. Uluslararası kural koyucuların emrettiği üzere bu çocukların yüzde yüz bilgiye sahip olmalarını istiyoruz. Teorik eğitimlerin ardından uygulamalı eğitimler yaptırıyoruz. Havaalanı bünyemizde bulunan itfaiye birimimiz aracılığıyla da bu eğitimlerin sonunda başarılı olanları sertifikalandırıyoruz.” dedi.

Havaalanı İtfaiye Müdürü İbrahim Mergen ve Öğr. Gör. Füsun Adar’ın konuşmalarının ardından eğitime geçildi. Öğrenciler, gerekli tedbirleri aldıktan sonra çıkarılan yapay yangını söndürerek eğitimlerini başarılı şekilde tamamladılar ve sertifika alma hakkını kazandılar.

KAYNAK: ANADOLU ÜNİVERSİTESİ HABER MERKEZİ
Onur Şen

Editör: TE Bilişim