AK Parti yöneticilerinin dün ve bugün okulları gezerek öğretmenlere pasta dağıtıp müdür ve öğretmenlerle fotoğraf çektirdiğini belirten Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, Öğretmenler Günü’nün AK Parti’nin siyasi propagandasına alet edilemeyeceğini söyledi.

“Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmenliğin verildiği 24 Kasım Öğretmeler Gününün AKP Odunpazarı İlçe Başkanlığı ve Teşkilatı tarafından siyasete alet edilmesi suçtur, siyasal iktidarın işyeri barışını bozan güç gösterisidir” diyen Alkan şunları söyledi:

“ AKP yöneticileri dün  okulları gezerek öğretmenlere pasta dağıttı, okul müdürleri ve öğretmenlerle fotoğraf çektirdi. Devlet Memurları Kanununda memurların siyasi parti propagandası yapması  memuriyetten çıkarma cezası gerektirmesine rağmen, okul müdürlerinin AKP yöneticilerini okula kabul etmesi ve beraber pasta yiyip fotoğraf çektirmeleri öğretmeler gününü siyasete alet etmektir. Söz konusu olaya ilişkin İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü sessizliğini bozmalı var başta bu şova izin veren müdürler başta olmak üzere sorumlular hakkında derhal soruşturma başlatmalıdır.”

Editör: TE Bilişim