Önder Dil, Ali Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin proje kapsamında yurtdışına göndereceği öğrencilere İspanyolca eğitimi verdi.
Ali Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Erasmus+KA1 Mesleki öğrenci hareketliliği kapsamındaki projeyle öğrencilerini İspanya’nın Sevilla kentine göndermeden önce, Önder Dil Eğitim Kurumları tarafından İspanyolca kurs desteği aldı. Kurs desteği ile ilgili konuşan Önder Dil Eğitim Kurumları B Şube Müdürü Gökçe Ertuğral, Önder Dil ve Ali Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğiyle İspanya’ya gidecek öğrencilere İspanyolca kurs desteği verdiklerini söyledi. Öğrencilerin,  gidecekleri ülkelerin dilini, temel iletişimi sağlayacak düzeyde kullanabilmesi gerektiğine dikkat çeken Ertuğral, “Bu kapsamda yurtdışına gidecek öğrencilerin temel dil ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla gezi öncesi İspanyolca kurs desteği veriyoruz” dedi. 
 
15-18 YAŞ ARALIĞINDAKİ 30 ÖĞRENCİ GİDİYOR
 
Erasmus kapsamında öğrencilerini yurtdışında gönderecek Ali Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri Ufuk Yılmaz ve İbrahim Taşdelen de gezi projesinin yaklaşık 7000 projeden, kabul edilen 200 proje içine girdiğini söyleyerek konuyla ilgili şu bilgileri paylaştı: “Projemiz Erasmus+KA1 Mesleki Öğrenci Hareketliliği projesidir. Yaklaşık 7000 projeden kabul edilen 200 proje içine girmiş ve 28’inci sırada kabul edilmiştir. Projenin ilk hareketliliği 28 Şubat tarihinde İtalya’nın Alba kentine gerçekleştirilmiştir. Bundan sonraki etkinliğimiz 27 Mart-16 Nisan 2016 tarihleri arasında İtalya’nın Modena kentine yapılmıştır. En son hareketliliğimiz öğretmenlerimiz Murat Unutmaz ve İbrahim Taşdelen eşliğinde İspanya’nın Sevilla kentine 2-22 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. Projemiz Ali Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yiyecek içecek ve konaklama alanında mesleki eğitim gören 15-18 yaş aralığındaki 30 öğrencinin 6 öğretmen refakatinde İtalya ve İspanya’daki ev sahibi okullardaki eğitimcilerin rehberliği ve koordinatörlüğünde AB standartlarında faaliyet gösteren restoran ve otellerde üçer haftalık stajdır.”
 
Editör: TE Bilişim