Önder Dil Kurucu Müdürü Mustafa Köksal, yeni döneme ilişkin başlattıkları kampanyalar hakkında bilgi verdi. Köksal, Önder Dil- AIESEC Öğrenci Derneği ortaklığında başlattıkları yurtdışı programı hakkında öğrencilere müjde verdi.

AIESEC Öğrenci Derneği ile uzun yıllardır işbirliği içinde olduklarını kaydeden Köksal, yeni dönemde yurtdışı projesinde ortaklaşa hareket edeceklerini duyurdu. Bu projeye katılmak için gereken 700 lirayı, 2 kur için Önder Dil’e kaydolan öğrencilerden alınmayacağını söyleyen Köksal, “Önder Dil’e 2 kurluk İngilizce kursuna yazılan 18-30 yaş arasındaki öğrencilerimizi, AIESEC işbirliği ile yurtdışına gönderiyoruz. Bu yurtdışı programı gidilen ülkeye ve projeye göre 6 hafta ile 12 hafta arasında sürüyor. Bu proje Amerika’dan Uzak Doğu’ya, Balkanlar’dan Afrika’ya, Avrupa’dan Orta Doğu’ya 100’ün üzerinde ülke var. Eskişehir AIESEC şubesinin şu anda ortaklaşa çalıştığı 17 ülke var. Bizim öğrencilerimiz de bu 17 ülkeden birini tercih edebilecekler” dedi.

GİTTİKLERİ ÜLKEDE GÖNÜLLÜ ÇALIŞACAKLAR

Yurtdışı programı hakkında detaylı bilgi veren Köksal, “AIESEC Öğrenci Derneği bu anlamda, programa dahil olan öğrencilerimize vize kolaylığı sağlayacak, gittikleri ülkede onları karşılayacaklar ve kalacak yer imkanı sağlayacak. 6 hafta boyunca kalacak yer için 100 dolar gibi bir miktar ödenecek. Giden öğrenciler gittikleri ülkede hastane, huzurevi, çocuk esirgeme kurumu, okul gibi kurumlarda gönüllü çalışacaklar. Öğrenciler bu proje içerisinde gezi turlarına katılabilecek” diye konuştu.

Köksal, gençlerin yurtdışı deneyimi yaşamalarının önemine değinerek, “Bir üniversite öğrencisinin en az iki hafta yurtdışına çıkması lazım. Bu hem dil eğitimleri hem de farklı kültür içinde yaşama açısından çok önemli tecrübeler” ifadelerini kullandı.

İNGİLİZCE İŞLETME ÖĞRENCİLERİNE SINIF GEÇME GARANTİSİ

Önder Dil olarak yeni dönemde başlattıkları “Sınıf geçme garantili kurs” hakkında da bilgi veren Köksal, şunları söyledi: “Anadolu Üniversitesi İngilizce İşletme bölümü öğrencilerine sınıf geçme garantili kurs imkanı sunuyoruz. 1. sınıftan son sınıfa kadar öğrencilere bu garantiyi veriyoruz.  Bu kursta hem derslerine takviye hem de çeviri yeteneklerinin gelişimi açısından bu kurs oldukça önemli. Bunun yanında bu kursta, işletme literatürünün hem İngilizcesini hem Türkçesini öğreniyorlar. Ben 40 senelik İngilizce öğretmeniyim. Yüksek lisansımız İngiltere’de işletme üzerine yaptım. ESOGÜ’de 10 sene derse girdim. Bu kursta da derslere bizzat ben giriyorum.”

HAZIRLIK SINIFLARINA ÖZEL KURS

Üniversiteye yeni başlayan hazırlık sınıfı öğrencilerine yönelik de kurs programı başlattıklarını dile getiren Köksal, “Üniversite hazırlık sınıfı öğrencilerimiz, hazırlığı geçmekte zorlanıyorlar. Biz Önder Dil olarak onlar için özel programlar hazırladık. Dinleme, konuşma, okuma, yazma, çeviri, gramer alanlarında dile hakim olabilecekleri bir kurs programımız var” dedi.

YDS’DE 70 PUAN GARANTİSİ!

Bir diğer önemli programın YDS’de 70 puan garantili kurs” olduğunu söyleyen Köksal, bununla ilgili şu bilgileri verdi: “YDS sınavı ile ilgili bir program başlattık. Yüksek lisans için YDS’den 50 puan yeterli oluyor, doktora ve yardımcı doçentlik için bu puan 70’e çıkıyor. Biz bu sene YDS kursumuza katılan öğrencilere 70 puan garantisi veriyoruz. Birçok öğretim görevlisi YDS’den 65 puan alamadığı için doçent olamıyor. Biz bu garantiyi öğrencimize veriyoruz.”

LİSEYE BAŞLAYAN ÖĞRENCİLERE YÜZDE 80 İNDİRİM MÜJDESİ

Bu sene liseye başlayan başarılı öğrenciler için büyük bir indirim kampanyası başlattıklarını belirten Köksal, “Bu sene 9. sınıfa başlayan öğrencilerimiz için ayrı bir kampanya başlattık. 8. sınıfı bitirdiklerinde girdikleri sınavda Eskişehir genelinde yüzde 0,2’lik dilime giren öğrencilerimize yüzde 80 indirim imkanı sunuyoruz. Yüzde 0,2’lik dilime girememişse, bir alt dilimdeyse yüzde 70, bir diğer alt dilimdeyse yüzde 60 indirim şeklinde devam ediyor” dedi.

Köksal ayrıca bu sene Önder Dil’deki tüm kurslarda “3 al 2 öde” kampanyası uyguladıklarının da müjdesini verdi.

Editör: TE Bilişim