Eğitim Sen Şube Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Pelin Yalçınoğlu Üniversiteler de görev yapan akademisyen ve öğrencilere yönelik yapılan saldırılara karşı susmayacakların belirtti.
Çorum Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Görevlisi, Eğitim Sen üyesi Oya Yağcı'nın  isimsiz bir ihbar mektubunun üniversite yönetimine gönderilmesi ile sözleşmesi yenilenmeyerek işten çıkarıldığını belirten Yalçınoğlu, üniversitelerde artan soruşturmaların ve baskıların bir diğer örneği ise Mersin Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Ali Ekber Doğan olduğunu söyledi. Yalçınoğlu, "Doğan 2 -3 Nisan 2014’te Mersin İmece Gazetesi’ne verdiği röportajda, yeni seçilen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı eleştirdiği için başkan tarafından açılan hakaret davası ile karşı karşıya kalmıştır. DOĞAN hakkında 2 yıla kadar hapis ve kamu görevinden men edilme cezası talep ederek dava açılmıştır"dedi.


TOPLUM VE DOĞA YARARINA ÜNİVERSİTE İSTİYORUZ

Eskişehir yerelinde ise Osmangazi ve Anadolu Üniversitesi’nde görev yapan akademisyenlere ve öğrencilere Berkin Elvan eylemine ve buna benzer protestolara katıldıkları için soruşturmalar açıldığını ifade eden Yalçınoğlu; "Keyfi işten atmalara, soruşturmalara ve baskılara son verilmelidir. Üniversite çalışanları olarak özgür bilim, demokratik-özgür üniversite, güvenceli çalışma, iş güvencesi ve güzel bir gelecek istiyoruz" dedi.

Deniz Sevim

Editör: TE Bilişim