CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Eskişehir’de eğitim sendikalarının şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Eğitim sisteminde yaşanan olumsuzlukları enine boyuna konuştuklarını söyleyen Usluer, “Şu anda en temel sorun müfredat” dedi.

 Eskişehir’de eğitim sendikaları Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen’in şube Başkanları ile bir araya gelen Usluer, sendika başkanlarını dinledi. Eğitimde gelinen noktanın vahim bir nokta olduğu konusunda hemfikir olan sendikalar bu süreçte daha etkili muhalefetin hep birlikte yapılması gerektiğini ifade ettiler. Usluer,  Eğitim-Sen Şube Başkanı Faik Alkan, Eğitim- İş Şube Başkanı A. Kadir Önder, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Haydar Urfalı, Eğitim-İş Örgütlenme Sekreteri Fatma Eryılmaz, Eğitim-İş Basın Yayın Sekreteri Mücahit Bayraktar, Eğitim-İş Eğitim Sekreteri Müslüm Mant ve Eğitim-İş Şube Sekreteri Hüseyin Yurtman’ın da katıldığı toplantıda Eğitim Sendikalarının özellikle bu süreçte birbirleriyle daha çok temas ve dayanışma içinde olmaları gerektiğinin altını çizdi. Usluer, “Biz bir eğitim çalıştayı yaptık. Sizlerin değerli katkılarınız için hepinize teşekkür ediyorum. Çok önemli ve somut verilerin çıktığı çalıştayımızın raporunu önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız. Müfredat meselesi memleket meselesi olacak kadar ciddi bir hale geldi. Bu konuda etkili muhalefet yapmak için sizlerin, velilerimizin ve hatta öğrencilerimizin de desteği gerek. Nasıl ki tecavüzcüyü aklayan yasayı kadınlar geri çektirdi bu çağ dışı, cinsiyetçi, bilimden uzak ve bu milletin kendini var ettiği değerleri yok sayan bu müfredatı da ancak hep birlikte olursak geri çektirebiliriz. Yavaş yavaş geri adım attıklarını görüyorsunuz. Biz çağdaş, bilimsel ve eşit şartlarda sunulan bir eğitim sistemi için elimizden geleni yapmazsak geleceğimizi kaybedeceğiz. Bu da demek oluyor ki kaybedecek başka bir şeyimiz kalmaz. Kaybedeceğimiz başka bir şeyimiz kalmadıysa var gücümüzle bu müfredatı geri çektirmek zorundayız” dedi.

Müfredatın öğretmenlere anlatılması için görevlendirilen öğretmenlere söylenen ilk şeyin, “Soru sormayın, eleştirmeyin, sadece dinleyin ve size anlattıklarımızı öğretmenlere anlatın. Size gelen sorulara yanıt vermeyin!” olduğunu ifade eden sendika başkanları, sorgulanmaması imkansız olan bu müfredatın tutulacak hiçbir yerinin olmadığını ifade ettiler.

Editör: TE Bilişim