Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2018 yılı sonuçları belli oldu.

Üniversite Araştırmaları Platformu tarafından her sene düzenli olarak yapılan Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması 2018 yılı sonuçları belli oldu.Özel ve Devlet Üniversitelerinin yer aldığı listede Özyeğin Üniverstesi birinci sırada yer alırken, Koç Üniversitesi 2’nci, İzmir Yükse Teknoloji Üniversitesi üçüncü sırada yer aldı.

2017 yılında 54’üncü sırada yer alan Anadolu Üniversitesi 10 basamak birden yükselerek 475 puanla 44. sırada yer aldı. En büyük düşüş ise Osmangazi Üniversitesi’nde yaşandı. 2017 yılında 118’inci sırada yer alan Osmangazi Üniversitesi 21 basamak gerileyerek 139’un sırada kendine yer buldu. En son sırada ise Hakkari Üniversitesi yer aldı.

Devlet Üniversitelerinin genel memnuniyet sıralamasında ise Anadolu Üniversitesi 21’inci, Osmangazi Üniversitesi ise 86’ıncı sırada yer aldı.  Araştırmaya göre en çok memnun olunan devlet üniversitesi İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü olurken, 2’nci sırayı Abdullah Gül Üniversitesi, 3’üncü sırada İstanbul Teknik Üniversitesi aldı.  

Editör: TE Bilişim