Eskişehir Kuyumculuk ve Mücevherat Müdürü Emre Öztürk, “Altın ve Euro’da düşüş devam edecek mi yatırımcılar ne yapmalı” sorusuna yanıt verdi.

Yatırımcıların panik yapmadan beklemelerini öneren Öztürk “Fiyatların düşüşü devam edecek, yılsonuna kadar bu düşüşün devam etmesini öngörüyoruz” diye konuştu. Düşüşün nedenlerine ilişkin de konuşan Emre Öztürk, “Dünyadaki gelişmeler, ortamın yumuşamasına ve dolayısıyla da bu düşüşlere neden oldu, Ermenistan’ın geri çekilmesi, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılması, Amerika seçimlerindeki hala devam eden belirsizlik ve dolayısıyla ülkedeki karmaşa, aşının bulunması ve üretime geçmesi ve dolayısıyla bu olumlu hava düşüş sürmesini sağlayacak” dedi.

YILSONUNA KADAR DÜŞÜŞ SÜRECEK

Şu anda 7.70 TL seviyelerine düşen doların, yılsonunda kadar 7.40’ları göreceğini aktaran Öztürk, şunları kaydetti: “Belki yılsonuna kadar dolarda 7 seviyelerini bile görebiliriz. İnsanlarda bir bilgi kirliliği var, ancak kaos ortamı nasıl fiyatları bu seviyelere çıkardıysa, refah ortamı da fiyatların düşüşünü devam ettirecektir.  Doların yeniden yükselmesi böyle bir ortamda çok büyük bir kaos oluşmadığı, örneğin bir savaş çıkmadığı sürece çok olanaklı görünmüyor. Kişiler kısa sürede nakitlerini kullanma niyetleri varsa bozdurabilirler, ancak bir acelesi olamayan kişiler bekleyebilir. Bunun yanış sıra bu bekleyişin ne kadar süreceği ve uzun sürede bundan karlı çıkıp çıkmayacakları da net değil. Uzun sürede de zarar etmeye devam edebilirler.”

2021 DAHA İYİ GELİYOR

Fiyatlar düştüğü sürece bir yatırım olanağının da doğacağını aktaran Emre Öztürk, “Bu süre içinde, altın ve Dolar da alınabilir, ancak insanlar Dolar ve Euro’dan zarar edeceklerini düşünerek ellerindekilerini satarlarsa o zaman bu fiyatlar çok daha aşağı düşmeye başlayacaktır” şeklinde konuştu. Gram altının, 517 lirayı görmüşken, şu anda 465 lira seviyelerinde olduğunu belirten Öztürk, şunları söyledi: “Altın fiyatlarındaki düşüş sürecek, artık normal fiyatlara yaklaştık, yılsonuna kadar 440 seviyelerine kadar fiyatların düşeceğini söyleyebiliriz. Yatırım yapmak isteyenlerin beklemesi daha mantıklı, 2021, 2020’nin yaşattıklarının aksine daha iyi ve potansiyelli bir yıl olacak diye düşünüyorum, bu sıkıntılı sürecin 2021’de geçeceğini ve ekonominin de iyiye gideceğinin sinyallerini alıyoruz.”

Editör: TE Bilişim