Eskişehir TGB Yönetici Şirketi ATAP A.Ş. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi, Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi kampüslerinde olmak üzere 3 Teknopark işletmekte iken bir 4. Teknopark olan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoparkı’nı faaliyete geçirmek amacıyla Bilecik’e giden ATAP A.Ş. Yönetim Kurulu, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Rektör Taş, ATAP A.Ş.’nin teknoloji bölgeleri yönetme konusundaki bilgi birikimi ve deneyimlerinin Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’ne aktarmasından ve somut olarak kampüse bir Teknopark kurmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

ATAP A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Özaydemir; Eskişehir TGB Yönetici Şirketi ATAP A.Ş.’nin Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’ne açtığı Teknopark ile Bölgesel Teknopark yöneticisi olduğunu bunun ülkemizde ilk örnek ve ayrı bir model olduğunu vurguladı. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi akademik personelinin bilgilerinin ticarileştirilmesi yolunda önemli bir imkana kavuştuklarını belirtti. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoparkı’nın prefabrik binada faaliyete geçtiğini kısa sürede inşasına başlayacak binada kalıcı olarak faaliyeti devam edeceğini, bu konuda üniversite ve ATAP A.Ş. imkanlarının birlikte kullanılması yolunda işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Daha sonra TUBİTAK destekli Kompost Karışımlarında Azot Kaybının Micromonospora İzolatı Kullanımıyla Telafi Edilmesi adlı proje ile faaliyete başlayan “İlk” girişimci Ar-Ge firması olan LF Tarımsal Danışmanlık Ltd. Şti.’ye Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ve ATAP A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Özaydemir tarafından girişimci Doç. Dr. Levent Değirmenci’ye plaket takdim edildi.

Editör: TE Bilişim