Eskişehir Kuyumculuk ve Mücevherat Müdürü Emre Öztürk para ve altın piyasasındaki son durumu değerlendirdi.  Hafta içi 4 TL’yi bulan dolarda bir düşüşün yaşandığını aktaran Öztürk, ilerleyen dönemlerde yeniden dolarda artışın söz konusu olacağını belirtti. Öztürk, “Para piyasasında geçen haftanın başından itibaren çok fazla yükselişler gözlemlemiştik. Çarşamba gününden sonra bu yükselişler yavaş yavaş düşüşe bıraktı. Piyasalardaki hareketliliğin tepki vermesi biraz daha müşterilerimiz açısından olumlu olumsuz sonuçlar doğurmuş olabilir. Yatırım yapan müşterilerimiz karlı duruma döndü ama satış yapanlar biraz daha üzülmüş” diye konuştu.

DOLARDAKİ YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK

Dolardaki yükselişin devam edeceğini söyleyen Öztürk, “Dolarda yükselişin biraz daha devam edeceğini düşünüyoruz. Düşüşler tepki düşüşleri, piyasadaki hareketlilik ve gümrük konuları Türkiye’de biraz daha düşüşe neden oldu. Ay sonu olması itibariyle Amerika’daki tatil sebebiyle dolar, Türk Lirası karşısında değer kaybetti. Bunun kısa süreceğini düşünüyoruz. Dolardaki yükseliş önümüzdeki haftalarda hızlanarak 3,98 TL seviyelerine çıkma ihtimali var. Bunu göz önüne alarak müşterilerimizin yatırımlarını devam ettirmelerini tavsiye edebiliriz. Euro’daki yükseliş önümüzdeki günlerde devam edebilir. Euro seyir 4,861 seviyelerinde  4,900’ü görmüştük. Tekrar seviyelere gelmesi olasıdır. Çeyrek altın fiyatı 274 TL, gram altın 161 TL seviyelerinde seyrediyor. Altındaki yükseliş devam edip çeyrek altın 277-278 TL seviyelerini görebiliriz.

ALTIN BOZDURACAKLAR BEKLESİN

Altın alacaklara seslenen Öztürk, “Kısa vadede yatırım amaçlı şuan altın düşünülebilir.  Bozdurmak isteyenlere önümüzdeki haftaları beklemelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim