Esnaflar için özel kredi türlerinden birisi olan Esnaf Kefalet Kredisi çok uzun yıllardan beri verilmektedir. Peki esnaf kefalet kredisi hesaplama nasıl yapılır? Esnaf kefalet kredisi başvuru kanalı nedir? Faiz oranları ve çok daha fazla bilgi yazımızın devamında….

Esnaf Kefalet Kredisi ile ilgili yukarıda belirtilen tüm şartları taşıyorsanız başvuru için bir süreç başlamaktadır. Peki esnaf kefalet kredisine nasıl başvuru yapılır? İşte tüm detaylar… İlk olarak yazılı bir şekilde kooperatife başvuruda bulunmanız gerekiyor. Ardından başvuran kişinin durumu, maddi olanakları ve diğer her şeyi yönetim kurulunca inceleme altına alınır. Esnaf Kefalet kredisi alınıp alınmayacağıyla ilgili olumlu ya da olumsuz yanıt 15 günlük süre içerisinde yazılı olarak kişiye bildirilmek zorundadır.

Başvuru yapmış olduğunuz kooperatif, kredi talebiyle ilgili olarak başvuran kişinin her türlü ekonomik ve mali durumu üzerinde araştırma yapmaktadır. Ardından ise istihbarat raporu hazırlayıp bülten düzenleyerek kefalet miktarını belirler. Sonrasında ise belirlenen kefalet miktarıyla birlikte Halk Bankası’na bilgi verilir. Sonra bu teklif bir kez de Halk Bankası tarafından inceleme altına alınır ve bu kez bankanın istihbarat süreci başlar. Eğer yine herhangi bir olumsuz durum olmazsa, kredi Halk Bankası’ndan çekilir.

Kaynak: KrediHaber24.com

Editör: TE Bilişim