Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Ekrem Birsen’in de katıldığı, ülke genelindeki esnaf ve sanatkârın temsilcisi olan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) tarafından Ankara’da düzenlenen toplantıya Ticaret Bakanı Pekcan videokonferans ile katıldı.

Toplantıda, Eskişehir Esnaf ve sanatkarlar Odaları Birliği ve TESK olarak esnafımızın yaşadığı sorunlar ve öncelikli olarak çözülmesini talep ettiği konuları bakanımıza iletilmiş olup sayın bakan güçlü esnaf, güçlü ekonomi hedefi ile beklenen müjdelerin takipçisi olduklarını, belirtilen konuların bir an önce çözüme kavuşturulması için çalıştıkları belirtildi.

Sayın Ticaret Bakanı  ayrıca; esnafın ekonominin yapı taşları, kılcal damarları olduğunu belirterek, esnafa yönelik olarak bugüne kadar yaptıkları çalışmalarda; ticari araçlarda vergi indirimi yapıldığını, esnafa yönelik uygun kredi paketlerinin açıldığını, düğün salonlarının gerekli koşulların sağlanması koşuluyla yeniden açıldığını, çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesi için çalışıldığını ve kısa sürede uygulamaya gireceğini, uluslararası uçuşların açılmasıyla dış ticaretin yeniden hareketleneceğini belirterek esnaf ve sanatkarlarımızdan biraz daha sabır beklediklerini belirtti.

 Ticaret Bakanı ekonomik gelişmeleri yakından takip ettiklerini, güçlü bir esnaf yapısı oluşturmak için gerekli tüm çalışmaların yapıldığını belirtmiştir. Esnaf ve sanatkarların eğitimi konusunda daha fazla desteklenmesi ve özellikle e-ticaret konusunda esnaf ve sanatkarların eğitilmesi gerektiğini ve tüm esnaf ve sanatkarların bir web sitesine sahip olmalarının sağlanması için çalışıldığını ifade etti.

Kira stopajlarında yaşanan sorunun giderilmesi için, pandemi döneminde kira ödemelerinden stopaj ödemesi yapılmaması ile sgk ve vergi borçlarında yeniden yapılandırma yapılması konularında maliye bakanlığı ile görüşüldüğünü ve en kısa sürede müjdenin verilmesini bekledikleri belirten bakanımız, kredi taksitlerinin de ertelenmesi konusunda çalıştıklarını da sözlerine eklemiştir.

Ayrıca yapılan görüşmeler sonucunda, 01.07.2020 tarihinden itibaren a internet kafeleri/salonları ve elektronik oyun yerleri gerekli şartları sağlamaları koluyla faaliyetlerine devam edebileceklerdir. Kafe ve kahvehanelerde uygulanan oyun yasağının da 15.06.2020 tarihine kadar kaldırılması beklenmektedir.

Pandemi döneminde esnaf ve sanatkarların talep ve isteklerinin karşılanması, sorunların çözülmesi amacıyla Eskişehir Esnaf ve sanatkarlar Odaları Birliği ve bağlı oda başkanlarımız tarafından gereken tüm özen ve özveri gösterilmiştir.

Editör: TE Bilişim