ESO Meslek Grupları Firma ve Ürün Tanıtım Fuarları düzenlenen törenle açıldı. İlk defa gerçekleşen etkinlik kapsamında metal eşya imalat sanayi üreticileri bir araya gelerek katılımcılara kendilerini tanıttı.

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) bir ilki gerçekleştirerek ‘ESO Meslek Grupları Firma ve Ürün Tanıtım Fuarları’na imza attı. Sanayicilerin birbirlerini tanıması, ticari ilişkiler kurması amacıyla düzenlen fuarda ilk olarak metal eşya imalat sanayi üreticileri açtıkları stantlarla katılımcılara kendilerini tanıttı. Eskişehir Sanayi Odası binasında gerçekleşen fuara AK Parti MKYK Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş, sanayiciler ve kurum müdürleri katıldı.  Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş fuarı düzenlemekteki amaçlarından bahsederek, “Bugün Eskişehir Sanayi Odası için önemli bir gün. ‘Aslında birbirimizi tanımıyoruz. Yan komşumuz ne iş yapıyor bilmiyoruz’ dediğimiz bir olgu vardı. Bu olgu üzerine çalıştık. Dedik ki her komite için sanayi odasının alt katında bir fuar düzenleyelim. Birbirimizle tanışalım. Bu fuar geleneksel olacak. Daha çok birbirimizi tanımaya yönelik, birbirimizi anlamaya, bilmeye ve birbirimizle ticaretimizi geliştirmeye yönelik bir çalışma. Her hafta bir komitenin toplantısı ve fuarı yapılacak” dedi.

İTHAL MALLARA SON

Kesikbaş ithalatın önünü kesmeleri gerektiğini ifade ederek, “Bu dönemde birlik beraberliğe en çok ihtiyaç olduğumuz dönem. İthalatın önünü kesiyor olmamız gerekiyor. Birbirimizle daha çok ticaret yapıyor olmamız gerekiyor. Bu anlamda bu fuarlar aralık ayına kadar devam edecek. Aralık ayının ilk haftasında ‘ithal mallara son’ adı altında bir etkinliğimiz olacak. Amaç şu; yurtdışından ithal ettiğimiz ürünlerimizi sergileyip, yapılabilme kabiliyetine sahip firmaları buraya getirip paramızın yurtiçinde kalıyor olmasını sağlamak. Ar-Ge ve tasarım fuarları da burada gerçekleşecek” diye konuştu.

İSTANBUL’DA TANITIM GÜNÜ

Başkan Kesikbaş asıl amaçlarının fuara Türkiye’den ve dünyadan satın almacıları getirip, Eskişehir sanayicisine iş imkanı sağlamak olduğunu aktardı. Kesikbaş, İstanbul’da ise bir tanıtım günü hazırlayacakları söyledi.

SANAYİCİNİN YANINDAYIZ

Fuara katılan AK Parti MKYK Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan her zaman sanayicin yanında olduklarını söyleyerek, “Ben de bir sanayiciyim, sanayicilerin en büyük eksikliği birbirini tanımaması. Bağ kurmaması. Bu anlamda çok güzel bir fikir. Sanayici bu fuarlar sayesinde birbirini tanıyacak, bağ kuracak.  Daha da bunu artırmamız gerekir.  Biz siyasetçiler olarak sanayicimizin emrindeyiz. Bizim yapmamız gereken sizin işlerinizi kolaylaştırmak” dedi.

Konuşmaların ardından stantlar gezildi.

Editör: TE Bilişim