S.S.Eskişehir pancar Ekicileri Kooperatifinin 2017 yılında hazırlıklarına başladığı  22 ton Saat kapasiteli dikey kurutma makinası, 250 tonluk yaş bekletme silosu ve 1000 tonluk kuru mısır deposuna sahip kurutma tesisi hizmete açıldı.

Dünyada 1044 milyar ton, ülkemizde 5,9 milyon ton mısır üretimi bulunduğu vurgulanarak,  Eskişehir’de de ekilişi her geçen yıl arttığı ifade edildi. Pancar Kooperatifi’nin 2018 yılı için 7500 dekar alanda tohum, ilaç ve gübre vererek taahhüt karşılığı ekiliş yaptırdığı hasat döneminde kurutarak mahsulü aldığı kaydedildi.

Açılış konuşmasını yapan Eskişehir Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu  Başkanı Halil Ünal, göreve geldikleri günden itibaren adım adım hedeflerine ve yatırımlara da hız kazandırdıklarını belirterek, “ Siz değerli ortaklarımıza kalite-cazip fiyat-devamlılık anlayışı çerçevesinde hizmet etmeyi sürdürüyoruz.1951 yılından günümüze bir çiftçi kuruluşu olarak çiftçimizin yanında yer alan, çiftçilerimizin ihtiyaç duyduğu girdiyi en uygun fiyata ve zamanında tedarik ön planda tutan anlayışla amaç daha iyiye daha güzele çiftçimizle el ele birlikte yürümektir.Bu politikamızın sonucu olarak yine yatırımına 2017 Yılında  başladığımız Mısır Kurutma tesisimizi bugün hizmete açmış bulunmaktayız. tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz “  diye konuştu.

Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Rafet Demirtaş  şunları söyledi:

 " Yönetime geldiğimiz günden bu güne Pancar Kooperatifimizle, Eskişehir çiftçimize daha fazla nasıl katkı sağlayabiliriz sorusuna cevap arıyoruz. Her geçen sene kendimizi daha fazla geliştirerek hep yeni şeyler söylemenin gayretinde olduk. Ekonomik anlamda göreve geldiğimiz günden bugüne kooperatifimizin her yıl  daha ileriye götürmek için uğraş verdik.Her yıl  yakalanan başarı ve kârıda ortaklarımıza nasıl daha faydalı olabiliriz düşüncesiyle  yaptoğımız yatırımlarla da bunu taçlandırdık. Bizim çiftçilerimiz dünyanın en kanaatkar ve en fedakar çiftçileridir. Açılışını yaptığımız tesisimizin tüm çiftçilerimize ve ilçe halkına hayırlı uğurlu bol kazançlı olmasını temenni ediyoruz..”

                                                                                                                            

Editör: TE Bilişim