ETO Başkanı Metin Güler, gündemde olan Kurban Bayramı tatilinin uzatılması halinde sahil şeridi dışındaki tüm şehirlerde ticaretin kesintiye uğrayacağını belirterek, bayram tatilinin uzatılmasının sahil şeridi dışındaki tüm şehirlerde toparlanma mücadelesi veren tüccara ve esnafa zarar vereceğini kaydetti.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, gündemde olan Kurban Bayramı tatilinin 10 güne uzatılması hakkında değerlendirmede bulundu. Covid-19 salgınının azalması ve hayatın normalleşmesiyle birlikte ülkemizde turizm sezonunun daha da hareketleneceğini belirten ETO Başkanı Güler, ancak turizm sektörünü hızlandırmak için Kurban Bayramı tatilinin süresinin uzatılmasının diğer sektörleri olumsuz etkileyeceğini kaydetti.

Sahil şeridi şehirler kazanırken diğer şehirler kaybetmesin

Uzun bayram tatilleri döneminde sahil şeridindeki şehirlerin ekonomilerinin hareketlendiğini ve bu bölgelerdeki işletmelerin işlerinin arttığını belirten Güler, ancak sahil şeridi dışındaki tüm şehirlerde hem üretimin hem de ticaretin sekteye uğradığını kaydetti. Uzun bayram tatillerinde sahil dışında kalan tüm şehirlerde ticaret hacminin azaldığını belirten Güler, böyle bir olumsuz bir tablonun Covid-19 salgını sebebiyle zor zamanlar yaşamış olan, 16 aydır tam kapasite iş yapamayan ve toparlanma mücadelesi veren tüccarın ve esnafı daha da zor duruma düşüreceğini kaydetti.

Tatilin uzaması ticaretin aksamasına sebep olacaktır

Ülkenin tamamında ve tüm sektörlerinde ticaretin gelişmesi, ekonomideki hareketliliğin sürmesi gerektiğini kaydeden Güler, tüccar ve esnafın tam işlerinin açıldığı bir dönemde uzun bayram tatilinin ticaretin yeniden aksamasına sebep olacağını ifade etti. Ülkemizin döviz açığının azaltılması için turizmin öneminin bilincinde olduklarını belirten Güler, ancak turizm gelirlerini artırmak için diğer sektörlerin gözden çıkarılmaması gerektiğine dikkat çekti.

Editör: TE Bilişim