Sosyal Güvenlik Kurumu Eskişehir İl Müdürü İbrahim Kısa, SGK’ya olan borçların yapılandırma fırsat ve avantajının son başvuru tarihinin 31 Temmuz 2018 tarihi olduğunu hatırlattı.

İl Müdürü Kısa’nın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Söz konusu yapılandırma kanunu 2018 yılı Mart ayı ve öncesi dönemlere ait, 4/a, 4/b ve 4/c sigortalılarına ait sigorta primleri, işsizlik sigortası primi, idari para cezaları, iş kazası, meslek hastalığı veya işveren ya da üçüncü kişilerin sigortalılara yaptıkları haksız fiiller sonucunda doğan rücu alacakları, yersiz bağlanan gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacakları kapsamaktadır.

Prim aslına uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammının terkin edilip, prim aslı Yİ-ÜFE oranı ile güncellenecektir. Prim aslının ve prim aslına uygulanan Yİ-ÜFE’nin yüzde 10’unun en son 31.08.2018 tarihine kadar peşin ödenmesi halinde, kalan Yİ-ÜFE tutarının yüzde 90 silineceği, borçların 2 taksitte ödenmesi halinde ise prim aslının ve prim aslına uygulanan Yİ-ÜFE’nin yüzde 50’sinin en son 31.10.2018 tarihinde kadar ödenmesi halinde, kalan Yİ-ÜFE tutarı yüzde 50 silineceğini, ayrıca Kurumumuza müracaat edilmesi ve peşin ödenmesi halinde 31.03.2018 tarihinden önce yapılan tespitlere ilişkin kesinleşmiş idari para cezasının yarısı silinerek ödenebileceğini belirtmek isterim.

Yapılandırmadan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın en geç 31.07.2018 tarihine kadar Kurumumuza başvuruda bulunması ve yapılandırılan tutarın peşin veya ilk taksit 2018/Ağustos ayında başlamak üzere, ikişer aylık dönemlerde en fazla 18 taksitte ödenmesi gerekmektedir.

Yapılandırmanın devamı için ilk iki taksitin süresinde ödenmesi zorunludur. Ayrıca bir takvim yılında iki veya daha az taksitin, son taksiti izleyen ayın sonuna kadar geç ödeme zammıyla ödenmesi halinde yapılandırma bozulmayacaktır. Yapılandırmanın bozulması halinde, borçlular ödedikleri taksit tutarları kadar yapılandırma hükümlerinden yararlanabilecektir.

Vatandaşlarımızın, son dönemde çıkarılan en geniş kapsamlı yapılandırma kanunu olma özelliğini taşıyan bu yapılandırma fırsatını kaçırmamak için 31.07.2018 tarihine kadar başvurularını tamamlamak için Kurumumuza davet ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim