Esgazete'in canlı yayın konuğu Emlakçılar Odası Başkanı Gazi Çelik oldu.

Ekonomik sıkıntının halkın tüm kesimini etkilediğini belirten Çelik, "Enbüyük krizi yaşıyoruz. İnsanlar evlerine ekmek götürmekte çok zorluk çekiyorlar. En çok esnafı etkiliyor.

İnşaat sektörü de 500 aşkın sektörü etkiliyor. İnşaat sektörü durursa diğer sektörlerde duruyor, işsiz artıyor, piyasa duruyor. Bu çarkı döndüremediğimiz sektörde cansızlık oluyor, sıkıntı içindeler" dedi.

Geçen sene piyasa ile Haziran ayı içinde piyasanın yüzde 50 azaldığını belirten Çelik, vatandaşların konut alma veya kredi ile ev alma şanslarının az olduğunu söyledi. Parası olan kişinin bu krizlerin avantaja dönüşebileceğini ifade eden Çelik, son yıllarda Eskişehir'de yabancılar arasında en çok Suriyelilerin konut aldığını kaydetti.

Yetki belgeleri konusunda da oda üyelerini ve emlakçı olarak çalışan esnafı uyaran Çelik, şunları söyledi:

"Taşınmaz ticareti için yetki belgeleri alması gerekiyor. Odadan belge alanlar, 5 Haziran önce vergi mükellefi olanlar, eğitim programlarından yetki belgesi alanlar, odaya üye olanlara devlet yetki verdi. Yetki belgeleri almayanlar, hiç emlakçı yapmamış gibi hakları fesh olacak. Oda üyelerimiz 2019 yılının sonuna kadar başvurmaları gerekiyor."

Canlı yayının tamamını videodan izleyebilirsiniz