Yapılan açıklama şöyle; “Esçevder / Eskişehir Çevre Derneği Çevre haftasına 3 Haziran da Eçcevder THM koro Konseri ile başlamış olup, bu gün içinde de düzenlenen  etkinliklere aktif olarak katılmaktadır.

Eskişehir Çevre Derneği ( ESÇEVDER ) olarak 07 Haziran Salı günü saat 14.00  Taşbaşı Kültür Merkezin de “ 2030 İKLİM NÖTR KENTLER” Semineri düzenleyecektir.  Seminere Eurosolar Türkiye Temsilcisi Prof.Dr. Tanay Sıdkı UYAR “ Avrupa Yeşil Mutabakatı 2030 da İklim Nötr Kentler için Yenilenebilir Enerji ve Yeşil Hidrojen” konusunu , Prof.Dr. Erdoğan ATMIŞ “ Ormansızlaşma ve Orman Bozulması”   konusunu işleyeceklerdir.

 Çevre haftasına 10 Haziran Cuma günü Sivrihisar Açık hava müzesi ile Şehrimizin ilk ve tek sulak alanı olan BALIK DAMI na teknik bir inceleme gezisini  çevre derneği üyeleri ve çevre dostlarını davet ederek bilgilendirme yapılacaktır.

 Çevre haftasına 11 Haziran Cumartesi günü  ise 3 Haziran Escevder konserine gelen dernek üyesi ve çevre dostlarımıza dağıtılan  kır çiceği tohumlarını Kızılinler deki ESÇEVDER ORMAN ında toprakla buluşturacağız. Koromuza katılan tohumları toprakla buluşturmak isteyen çevre dostlarını davet ediyoruz.  .

Eskişehir Çevre Derneği ( ESÇEVDER ) olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çevrenin korunması, sularımızın kirlenmemesi, ağaçlarımızın kesilmemesi, zeytinliklerinin yok olmaması için mücadelesine bundan sonra da devam edeceğini kamu oyuna bir kez daha duyurmaktan gurur duyuyoruz.”

Editör: Mustafa YILDIRIM