Shell Helix 2022, Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 3. ayağına,  24-26 Haziran tarihlerinde

 Eskişehir'de gerçekleştirilecek olan 12. Eskişehir Rallisi ile devam edilecek.  Kısa adı ESOK olan Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü’nün 2010 yılından bu yana organize ettiği ve 6 yıl FIA Avrupa Ralli Kupası’na dâhil olarak gerçekleştirilen Etiesokrally toplam uzunluğu 381 kilometre olan asfalt zeminli parkurda 8 özel etaptan oluşacak. Eskişehir Rallisi Yarışma Direktörü Serdar Yağız ve Federasyon İl Temsilcisi Nevzat Aslan şampiyonaya ilişkin bilgiler vermek için bugün kentte basın mensupları ile bir araya geldi.

3 gün dolu dolu yarış heyecanı

Etkinliği ETİ Eskişehir Rallisi adıyla 3. Yarış olarak gerçekleştireceklerini belirterek açıklamasına başlayan Serdar Yağız, Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü olarak organizasyonu bu yıl 12. kez hayata geçireceklerini vurguladı. Yağız, açıklamalarında şu bilgileri paylaştı: “Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı olan organizasyon, aynı zamanda Türkiye Historic Ralli Şampiyonası ile Oğuz Gürsel TOSFED Ralli Kupası’na da puan verecek. Yarışımız Perşembe günü 20.30’da Odunpazarı Evleri’nden  start verilecek olup, Cuma günü, saat 10.00’da Eskişehir yeni stadyumu yanındaki Servis Park alanından çıkışla başlayacak. Bozdağ ve Atalan taraflarındaki etaplarımız Cuma ve cumartesi günleri gerçekleştirilmiş olacak. Ve cumartesi saat 15.30’da araçlarımız bitiş için ESPARK AVM’de hazır olacaklar.”

Eskişehir 3 bin kişi ağırlayacak

Federasyon İl Temsilcisi Nevzat Aslan da etkinliğin hazırlıkları hakkında bilgi verdi. Aslan, “ Organizasyonu ETİ ana sponsorluğunda gerçekleştiriyoruz. Yarışmamız, Eskişehir Valiliği, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi ve Eskişehir Ticaret Odası’nın yanı sıra CRYPEX, Shell Helix, Evofone, KYK Yapı Kimyasalları, Mantotherm, Banaz Otomotiv, Sancaklı Metal Yapı, Espark ve Nova Hotel katkıları ile gerçekleştirilecek. Emniyetimiz, askerimiz ve kolluk kuvvetlerimiz de bize büyük destek verdi ve etaplarımızı hazırladılar. Onlara da teşekkür ediyoruz.  Yarışmaya 126 sporcu katılacak ve bu sporcuların 4’ü yabancı. Yarışma kapsamında yaklaşık 3 bin kişi Eskişehir’e geliyor. Biz de onları her anlamda en iyi şekilde ağırlamak için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’müzün de desteğiyle tüm hazırlıklarımızı tamamladık. İnşallah kazasız belasız, tüm katılımcıları mutlu şekilde ağırlamak ve yolculamak nasip olur” şeklinde konuştu.

Etapların belirli noktalardan halkın izlenimine açık olduğunu ve yarışların başlangıcından en geç 2 saat öncesinden halkın alana giriş yapması gerektiğini kaydeden Aslan, tüm Eskişehir halkını Perşembe günü 20.30’da Odunpazarı Evlerinde starta beklediklerini de belirtti. Aslan son olarak Espark yanında bulunan yarış simülatörleri için de halka katılım çağrısında bulundu.

(my

Editör: Mustafa YILDIRIM