Saadet Partisi İl Başkanı GİK Üyesi Fesih Bingöl haftalık basın toplantısında şunları söyledi; “Hepinizi hürmet ve muhabbetle selamlıyor. Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennem azabından kurtuluş olan ramazan ayınızı tebrik ediyor; kardeşliğin, dayanışmanın zirveye çıktığı bu ay ve bu ay da yapılan ibadetler hürmetine yaptığımız bu çalışmaların hak ve adalet merkezli yeni bir dünyanın kurulmasına vesile olmasını diliyorum.

Ramazan ayı toplumsal dayanışma ve paylaşma duygularının en yoğun yaşandığı günlerdir. Ve var ki bu günlerde de İslam dünyasından gelen canhıraş feryatlar, kesif dumanlar, sevinçlerimize gölge düşürmektedir. Ülkemiz zor ve kritik bir süreçten geçiyor. Ülke olarak, millet olarak bir kuşatma ile karşı karşıyayız. Hem ülkemizde hem coğrafyamızda hem de dünyada herkesi umutsuzluğa sevk eden hadiseler yaşanmaktadır. Yaşadığımız dünyada çifte standart hakimdir. Zulüm ve sömürü düzeni hakimdir. Bu sistemin insanlığa terör ve kaostan başka verebileceği hiçbir şey yoktur. Çünkü bu sistem ahlaki temelden, adalet duygusundan ve adil paylaşımdan yoksundur. Bu kaos, bu zulüm ancak ve ancak gücü değil, hakkı üstün tutan bir anlayış ile önlenebilir.

Bu mübarek günlerin bize verdiği en önemli mesajlardan birisi: kavgaları bir kenara bırakıp, kardeşliği tesis etmemizdir. İnanıyoruz ki bu günler bu gönül dirilişine vesile olacaktır. Birlik ve kardeşlik iklimi Edirne’ den Kars’a, Hatay’dan Sinop’a bütün coğrafyamızda sağlanmış olacaktır.

Savaş değil barış, çatışma değil diyalog, çifte standart değil adalet, üstünlük değil eşitlik, sömürü değil adil paylaşım ancak Saadet Partimizin savunduğu ilkelerle sağlanabilir. İslam dünyası bunu gerçekleştirecek her türlü güce ve imkana sahiptir. Esas olan gücümüzü birbirimize karşı değil, birbirimizin yardımı için kullanmaktadır. Müslümanlar Cenab-ı Allah’ı kendilerine bahşettiği imkanları birleştirdikleri taktirde muazzam bir güç oluştururlar, insanlığa yön verirler. Adalet ve barış üzerine kurulu yeni bir dünyayı inşa edebilirler. İnşallah bu ramazan ayı İslam aleminde bir uyanışa, bir dirilişe vesile olur. İslam aleminde ki gözyaşının sona ermesine vesile olur. Bir an evvel İslam birliğinin ve adil bir dünyanın kurulmasına vesile olur. Dua ve temennilerimiz bunun içindir. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve İslam aleminin ramazan ayını tebrik ediyor, hepinize hürmetlerimi sunuyor, Cenab-ı Allah’ın bize gücün değil Hak’kın hakim olduğu yeni bir dünyayı kurmayı nasip etmesini diliyorum.

27 Mart’da yaptığımız il divan toplantısında Eskişehir Hasan Polatkan havaalanının uçuşlara kapatıldığı Belçika ve Fransa’dan Eskişehir’e gelecek hemşerilerimizin Kütahya zafer havalimanına yönlendirileceği; havaalanımıza sahip çıkmak adına, şehrimizin cezalandırılmaması gerektiği iktidar partisi yönetici ve milletvekillerinin bu konuda bir duruş ortaya koyup, bakanlığın bu kararından vazgeçirilmesi gerektiğini ifade etmiştik. Bizim ve Eskişehir’ li hemşerilerimizin bu ortak talebi bir karşılık buldu. Şimdilik kaydıyla uçuşların tekraren Eskişehir’e yapılacağı açıklaması bizi sevindirmiştir. Teşekkür ediyoruz. Ancak Ak parti Odunpazarı meclis üyesi Sn Murat Özcan’ın bir açıklamasından yola çıkarak ‘’Eskişehir Hasan Polatkan havalimanı meselesinde’’ Eskişehir’i cezalandıramazsınız başlığından ötürü, bunu hakedecek ne yaptık. Yanlış varsa konuşalım ifadesini kıymetli buluyorum. Evet, konuşalım ve kamuoyunu net olarak bilgilendirelim. Bu süreçte yine yolcuların büyük oranda zafer havalimanına yönlendirileceği Eskişehir’e de çok az da olsa uçuşların yapılacağı, zamanla Eskişehir’in atıl hale geleceği, havayolu firmalarının tercihini zafer havalimanı yönünde kullanacağı bilgisi dolaşmaktadır. Biz bu bilgilere itibar etmek istemiyoruz onun için Ak partili yöneticilerin bu durumla ilgili net anlaşılır bir açıklama yapmasını bekliyoruz.

Tekraren hepimizin ramazan ayını tebrik ediyor saygılarımı sunuyorum.”

Editör: Mustafa YILDIRIM