21 Haziran 1920’de Eskişehir’e ilk ziyaretinin duyulan heyecanını bir kez daha aynı çoşku ve kararlılıkla yaşadıklarını belirten CHP Eskişehir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi  Utku Çakırözer yayınladığı mesajda 96 yıldır Atası’na layık olmak için Eskişehir ve Eskişehirliler hiç ara vermeden çalıştığını söyledi.
Milletvekili Çakırözer’in mesajı şöyle:
“Eskişehir ve Eskişehirlilere olan sevgisini hiçbir zaman saklamayan Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş’tan Kuruluş’a uzanan şanlı mücadele tarihinde tam 22 kez Eskişehirimiz’i ziyaret etmiş ve her ziyaretinde de Eskişehirliler O’nu sevgi seliyle bağrına basmıştır.
Atatürk,15 Ocak 1923 tarihinde Eskişehir’e 7’nci gelişinde halka hitaben; “Efendiler, Eskişehir’i ve Eskişehir halkını çok iyi tanırım. Eskişehir halkı içinde ve yakınında düşman kuvveti mevcut olduğu ve bizim de elimizde kuvvet bulunmadığı zaman çok büyük vatanperverlik, milliyetperverlik, azim ve kahramanlık göstermiştir…İşte, Eskişehir halkı bu seçkin vasıflarla bezenmiş bir halktır. Eskişehir halkı bize çok yardımlarda bulunmuştur. Bu yardımları ordu ve millet namına tekrar etmek suretiyle vazifemi ifa ediyorum…” sözleri, tüm Eskişehirliler için tarihe altın harflerle yazılan bir övünç kaynağıdır.          
Büyük Önder’in modern, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin attığı Eskişehir, bugün de Ata’sının izinde ve O’nun en değerli mirası olan Cumhuriyet’e, ilke ve ilkelerine sahip çıkmak ve korumak için her türlü gayretin içindedir.
Genci yaşlısı, kadını erkeğiyle Atası’na koşan, Mustafa Kemal ile kucaklaşan Eskişehir, dün olduğu gibi bugün de yarın da Atası’nın izinde kararlı adımlarla yürümekte; milli mücadeledeki milli bütünlük ruhu bugün de aynı şekilde artarak devam etmektedir.
96 yıldır Atası’na layık olmak için Eskişehir ve Eskişehirliler hiç ara vermeden çalışarak, üreterek, aydınlık yoldan hiç şaşmadan bu yürüyüşünü hiç yılmadan sürdürecektir.
Atatürk’ün Eskişehir’e ilk gelişinin yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
 
Editör: TE Bilişim