29 yaşında ve 132 kilogram olan Çetin Hurman, fazla kilolarından kurtulmak için İngiltere'nin Londra şehrinden Eskişehir’e geldi ve Eskişehir Sakarya Hastanesi'nde tedavi görmekte olup, tüp mide operasyonu uygulanmaya başladı.

 Fazla kilolarının artık hayatını engellemeye başladığını düşünen 132 kilo olan Çetin Hurman, ''İngiltere'nin Londra şehrinde bir çok diyetisyenle diyet uygulamalarına gitse de, kalıcı kilo verememekten şikayetçiydi'' dedi. İleride daha fazla kilo alacağını düşünerek araştırmalar yapmaya başlayan Çetin Hurman, Eskişehir Sakarya Hastane’si hekimlerinden Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Cenk Soğukpınar’ı, televizyonda izlediği bir program sonrasında buldu. İlk defa hayatında Türkiye’ye gelen ve kilosuz bir hayata başlayacak olan Hurman şunları söyledi: “Ben Londra’da yaşıyorum uzun süredir kilolarımdan rahatsızdım. Diyetisyenlere çok para harcadım, ancak kilo versem de geri alıyordum. Sonra internet üzerinde araştırma yaparken Cenk Soğukpınar’la karşılaştım. Eskişehir Sakarya Hastanesi’ni arayarak bilgi aldım. Beni hekimle görüştürdüler. Doktoruma inandım ve Türkiye’ye sadece bu ameliyatı olmak için ve ilk defa geldim.  Londra’da bu operasyonu olsaydım, en az 3 katı fazla üçret ödeme isterlerdi.  Sakarya Hastanesi'de ameliyat oldum. Şu an çok mutluyum ve yeni bir hayata Eskişehir’de merhaba demiş gibi hissediyorum.”

 

HEDEF 60 KİLO

 

Eskişehir Sakarya Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Cenk Soğukpınar ise, Londra’dan gelen hastasıyla ilgili şu bilgileri verdi; “Çetin Hurman'a, tüp mide operasyonu uyguladık. Hedefimiz maksiumun 1 sene içerisinde 60 kilo vermesi yönünde. Tabii bunun ilk 30 kilosunu hızlı verebilir'' diye ifade etti.

Editör: TE Bilişim