“Eskişehir öğrenci kentidir. Eskişehir halkı öğrenciyi sever yaşam alanına müsaade eder. Türkiye’nin hiçbir ilinde gece yarısından sonra sokaklarda özgürce dolaşabilen gençler göremezsiniz. Bu haliyledir ki ülkede tüm üniversite öğrencileri Eskişehir öğrencilerine gıpta ile bakar. Gençlerin gelecek hayallerini bitiren ülke yöneticileri şimdilerde Eskişehir’de gençlerin eğlence hakkını da elinden almak istemekdir.

Eskişehir Valiliği’nin talihsiz kararını geri alacağını umuyoruz. Kararın gerekçesinde "Anayasa ve yasalardan kaynaklanan hak ve özgürlüklerini tam ve güvenli bir şekilde kullanabilmelerinin temini ile" denilmekte olup alınan bu karar tam aksine Anayasal hak ve özgürlükleri keyfi bir biçimde engellenmiş halidir. Bu karar ile 12 -15 Mayıs arasında Eskişehir Mola Tesisleri’nde yapılması planlanan 'Anadolu Fest' isimli festival etkinliğinin hedef alındığı açıktır. Pandemi tedbirlerinin kalkmasıyla birlikte Eskişehir’de düzenlenecek ilk büyük müzik festivalinin hiçbir anayasal ve hukuki dayanağı olmadan engellenmesi ile gençlerin, kültür ve sanat etkinlikleri kısıtlanmaya çalışılmıştır. Üstelik bu kararın gençlik bayramının hemen arifesinde verilmiş olmasını ise yönetimin gençliğe verdiği değerin bir göstergesi olduğunu düşünüyoruz.

Eskişehir ve Eskişehirlileri yok sayan bu kararın elle tutulur hiçbir yanı olmadığı gibi halk tarafından gerekli cevabın da sandıkta verileceğine olan inancımızı kamuoyu ile bir kez daha paylaşıyoruz. Bu karardan ivedilikle dönülmelidir.

Bu vesile ile Eskişehir halkına ve gençlerimize Eskişehir sevdalıları olarak içtenlikle belirtmek isteriz ki, bu zor günler çok yakında bitecek; özgürlükçü, çoğulcu ve demokratik bir hukuk devletini hep birlikte inşa edeceğiz.” 

Editör: Mustafa YILDIRIM