30 Ağustos Ortaokulu Umut ile İstanbul Bienali’nde 30 Ağustos Ortaokulu Umut ile İstanbul Bienali’nde

Gençlik Sahnesi Tiyatro Kursunun 7. Dönem kursiyerleri sezon boyunca aldıkları eğitimin bir ürünü olarak hazırladıkları “Hapşırık” adlı oyunun ilk gösterimini aileleri ve yakınları için sahnelediler. Şehir Tiyatroları oyuncusu ve aynı zamanda Gençlik Sahnesi eğitmeni olarak görev yapan Berkay Akın’ın uyarlayıp yönettiği oyun, farklı çevrelerden, farklı insanların yaşayışlarını ve ilişkilenmelerini mizahi ve akıcı bir dille anlatıyor.

Sevgi Sanlı’nın Türkçemize kazandırdığı oyunun Işık tasarımını Cemal Öztürk üstlendi, müzikleri ise Orhan Enes Kuzu’ya ait. Oyunda Gençlik Sahnesi kursiyerleri, Aleyna Işıkdağlılar, Cennet Acartürk, Damla Kalafat, Feyza Yönlüer, Gizem Balcı, Hakan Çakallıoğlu, Neşe Yılmaz, Kader Cin, Rabia Küçükaltan, Sena Sevimligül, Umut Dağlı, Mete Göral ve Yağmur Damla Duru rol alıyorlar.

Oyun sonrası Gençlik Sahnesi Koordinatörü Ercüment Yılmaz ve deneyimli eğitmenlerinden mezuniyet sertifikalarını alan gençlerin mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Ekip “Hapşırık” oyununu Mart, Nisan ve Mayıs aylarında da aralıklarla tekrar sahneleyecek.

Editör: Mustafa YILDIRIM