Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi düşünce dünyasını zenginleştiren mezunlar yetiştiriyor

Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi 30 yıla yakın bir süredir bilimsel alanda önemli çalışmalar ortaya koyan; çağdaş dünyayı algılayan, geleceğimizin güvencesi olan gençleri yetiştirmeyi hedefliyor. Sosyal Bilimler alanında en çok tercih edilen Üniversite ve Fakülte olarak eğitimine devam eden Edebiyat Fakültesinin yönetiminde ise Dekan Prof. Dr. Mehmet Erol Altınsapan, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Bedia Yelda Uçkan ve Prof. Dr. Fuat Güllüpınar yer alıyor.

Öğrencilerine Arkeoloji, Sanat Tarihi, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji, Tarih, Felsefe, Rus Dili ve Edebiyatı, Psikoloji olmak üzere sekiz bölümde köklü bir eğitim sunan Edebiyat Fakültemiz önümüzdeki senelerde Mütercim Tercümanlık bölümünde de öğrenci alımına başlayacak.

Öğrenciler önemli kazı çalışmalarında yer alma fırsatı buluyor

Fakülte, Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümleri kendi alanlarında başarılı çalışmalara imza atarak Türkiye’deki çok önemli tarihsel mekânların kazılarını yürütme görevini üstleniyor. Bu kapsamda Sanat Tarihi Bölümündeki öğretim üyelerimiz Karacahisar (Eskişehir), Amorium(Afyon), Olimpos (Antalya) kazılarını yürütüyor. Arkeoloji bölümü öğretim üyeleri ise Şarhöyük (Eskişehir), Çatalhöyük (Konya), Yazılıkaya (Eskişehir), Side (Antalya) kazılarını yürütüyor.

Öğrencileri 21. yüzyıl becerileri ile donatmayı hedefleyen Edebiyat Fakültesinde dijital araçların özgüvenle kullanılabilmesi için dijital okuryazarlığı geliştirmeye yönelik dersler de veriliyor. Bu kapsamda küresel değerleri içselleştirmiş, farklılıklara saygılı, kamusal sorumluluk anlayışına sahip ve toplumsal sorunlara duyarlı, ekolojik bilinci ve empati yeteneği gelişmiş öğrenciler yetiştirmek fakültenin temel hedefleri arasında yer alıyor.

Mezuniyet sonrası akademik çalışmalar destekleniyor

Fakültenin bölümlerinden mezun olan öğrencilerimiz başta Anadolu Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde lisansüstü eğitime devam edebiliyorlar. Diğer üniversite ve enstitülerin özel koşullarını sağladıkları takdirde, kendi alanlarında ya da başka alanlarda da lisansüstü eğitime başvuruda bulunabiliyorlar. Ayrıca Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümlerine devam eden öğrenciler söz konusu bölümlerin şu anda yürüttüğü kazı çalışmalarına katılarak deneyim ve uzmanlık da kazanabiliyorlar. Mezun olan öğrenciler eğitim alanlarına ek olarak çok çeşitli uzmanlık alanlarında kendilerine iş bulabiliyor. Edebiyat Fakültesinin her biri alanında uzman deneyimli öğretim üyesi kadrosu da yaptıkları çalışmalarla her geçen yıl daha fazla ulusal ve uluslararası ödüllerin sahibi oluyor.

 Öğrenciler için tüm imkânlar seferber ediliyor

Yılın En İyi Çıkış Yapan Türk Sanat Müziği Sanatçısı Yılın En İyi Çıkış Yapan Türk Sanat Müziği Sanatçısı

Edebiyat Fakültesi öğrencileri Farabi, Erasmus ve Mevlâna programlarından yararlanabiliyor, kamu ve özel sektörde isteğe bağlı staj yapabilme ve buralarda çalışma olanakları da bulabiliyorlar. Fakülte özellikle engelli öğrenciler açısından fiziksel ve sosyo-kültürel açılardan kolay erişilebilirlik özellikleriyle herkes için nitelikli ve zengin bir akademik ve sosyal ortam sunuyor. Edebiyat Fakültesinde ayrıca öğrencilerin akademik ve kişisel gelişimlerini desteklemek üzere yıl boyunca öğrenci kongreleri, sergiler, konferanslar ve paneller de düzenleniyor.