Eskişehir Emekli Memur Sen Şube Başkanı Süleyman Çayırlı Emekli Memurlar Sendikası üyeleri adına Emek Ve Dayanışma Günü1 Mayısı emeğe, emekçiye ve ayrıca emekliye saygı bayramı olarak algıladıklarını belirtti. Bu günü bayram heyecanı içinde kutlamak isteyenleri kutladıklarını kaydeden Çayırlı, “1 Mayıs belli alanların kutsallaştırıldığı emekçiler arasına fitne tohumlarının atıldığı gün olmaktan çıkarılmalıdır. Yurdumuzun bütün meydanları Taksim Meydanlarıdır. Eğer kaostan medet umuyorsak körü körüne ideoloji çamuruna saplanırız ”dedi.

 TÜRKIYE GÜNDEMİNİNDE    EMEKLİ MEMURLARIN GENÇ İŞSİZLER ORDUSUNUN  YERİ YOK

Çok değişen Türkiye gündemininde    Emekli Memurların genç işsizler ordusunun nedense yeri olmadığını kaydeden Çayırlı, “Hele yaşları  altmışlara, hizmet süreleri kırklara dayanmış çalışanların sağlık ve psikolojisini dile getiren bir gündem maddesi de yoktur. Eğitim çalışanlarının emekli olduklarında maaşlarının yarıya düştüğü bu yarım maaşla nasıl geçim yapılırın reçetesi  de yoktur. Seçim atmosferinden bir türlü geçim atmosferine geçemiyoruz. Çok yönlü bir gündem belirlemede azgın azınlığın, baronların, ideolojik bağnazlığın gündeminde hareket eden bir grup insanın eylemlerinin muhasebesini yapmalarını dileriz.

 Emeğe, emekliye, üretene saygı  ancak insanca yaşayacağı bir gelir düzeyine çıkarılmasıyla olur. Biz yetmiş altı milyonun huzur ve mutluluğunu önce birbirimizi kardeş bilerek ayrıştırmadan,ötekileştirmeden,kucaklayan,birleştiren,bütünleştiren bir düşünce ve duygunun mensupları olarak emek ve dayanışma gününün kutlu ve huzurlu olmasını diliyoruz”diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim