19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle açıklama yapan Liberal Demokrat Parti Eskişehir İl Başkanı Önder Artan, 19 Mayıs 1919 tarihi, Türk halkının işgal altındayken birbirine kenetlenip, Atatürk’ün önderliğinde bağımsızlık mücadelesine başladığı tarih olduğunu söyledi.

19 Mayıs’ın ulusumuzun en önemli dönüm noktası olduğunu ifade eden Artan şunları söyledi:

“Atatürk bu önemli tarihi gençliğe armağan ederek ‘fikri hür, vicdanı hür’ genç nesillerin önünü açmıştır.

Ama ne yazık ki, 2018 yılında gençlerimiz her türlü demokratik taleplerinde polis dayağı, öğretmen ve toplum baskısı görmekte, yaşamaları gereken özgürlük ortamı kendilerine verilmemektedir. Bu yüzden 19 Mayıs sadece stadyumlarda kule yaparak değil; çeşitli spor turnuvalarıyla, bayraklarla, sokaklarda, bütün Türk halkı el ele vererek kutlanmalıdır.

Bu yüzden Liberal Demokrat Parti olarak biz, 19 Mayıs’ta gençlerimizle birlikte meydanlarda olacağız.

İktidar partisinin ulusal geleneklerimizi sistematik bir şekilde unutturmaya yönelik politikası bize huzur değil, tam aksine kutuplaştırma ve huzursuzluk getirecektir.

1919’da, her yanımızın işgal altında olduğu o zor günlerde, zorluklara aldırmadan halkına güvenerek bağımsızlık mücadelesini başlatan ve bu önemli günü gençliğe armağan eden Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.”

Editör: TE Bilişim