Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir açıklama yaptı.

Başkan Bıyık’ın açıklaması şöyle:

“Büyük Türk Milleti'nin bağımsızlığı ve kendi istikbalini tayin etme konusunda yegane söz sahibi olabilmesi için 19 Mayıs 1919'da Atatürk tarafından Samsun'da yakılan özgürlük ateşi Aziz Milletimizin azim, inanç ve kararlılık içerinde gösterdiği şanlı mücadele sonunda başarıya ulaşmış ve Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlanmıştır.

Tarih boyunca esarete asla boyun eğmemiş her ne pahasına olursa olsun özgürlüğü ve bağımsızlığı için mücadele etmiş Milletimizin 100 yıl önce Atatürk öncülüğünde Samsun'da başlattığı bağımsızlık hareketi tüm yurtta dalga dalga yayılmış Yüce Türk Milleti'nin çelikten iradesini ve azmini tüm dünyaya göstermiştir.

Büyük Zafer'in ardından  ilelebet payidar kalacak Devlet'imizin geleceğinin gençlerimiz olduğu bilincinden hareketle 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmiştir.

Gençlerimiz bilim ve teknoloji ışığında sosyal ve kültürel değerlerine sahip çıkarak kendilerini yetiştirecek Atalarından kalan kutlu mirasa dün olduğu gibi bugün ve yarın da sahip çıkacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

Editör: TE Bilişim