Tepebaşı Belediyesi’nin düzenlediği 5. Ulusal Sanat Çalıştayı, Tepebaşı Belediyesi Özdilek Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle başladı.

Açılış konuşmasını yapan Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Bölümü’nden Yard. Doç. Numan Arslan, kısa sürede hazırlıkları tamamlanan 5. Ulusal Sanat Çalıştayı’nın 5-10 Mayıs 2014 tarihlerinde gerçekleştirileceğini söyleyerek, “Sayın Ahmet Ataç’ın öncelikli isteği, çağdaş, donanımlı bir Resim ve Heykel Müzesi’ni Eskişehir’e ve ülkemize kazandırıp, çalıştaylarda yapılan eserlerin bu müzede yer almasını sağlamaktır. Sizler, sanatın karşılıksız sevilmesi, yaygınlaşması, halkımıza sunulması adına büyük bir görevi yerine getirmektesiniz. Sanatçılarımıza hoş geldiniz diyorum.” şeklinde konuştu.

5. Ulusal Sanat Çalıştayı’na katılan sanatçılar adına konuşma yapan Cuma Ocaklı ise “Sanat yapıcı, yaratıcı, geleceğe yönelik, ufuk çizen bir etkinlik. Sanat sayesinde Eskişehir’de yaşama sevincini gördüm. Biz sanatçılar, boyayla bir metrelik alanda yenidünyalar kurmaya çalışıyoruz. Eskişehir sanat sayesinde Türkiye’ye bir şey kanıtladı. Bütün sanatçıları saygıyla anıyorum, sizlere başarılar diliyorum.” dedi

Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Erdoğan Aydoğmuş ise “Tepebaşı Belediyesi olarak geçmiş olan 5 yıllık dönem içinde sanata, kültüre ve tarihi değerlere verdiğimiz önem ortada. Bundan böyle de gerek sanata, gerekse tarihsel değerlere ve kültüre verdiğimiz önem artan bir ivme ile devam edecek. Bu güne kadar 4 sanat çalıştayı yapıldı ve bu sürede, 119 sanatçı yaklaşık 180 eser oluşturdu. Eserler belediyemizce muhafaza ediliyor.” dedi.

5.Sanat çalıştayı öncesi Özgenur Altaş ve ekibi çalıştaya katılan sanatçı ve davetlilere mini bir konser verdi.

Bu yıl 5.si düzenlenen Sanat Çalıştayı’na 32 ressam katılıyor. 5 gün sürecek etkinlik, 9 Mayıs tarihinde açılacak sergi ile sona erecek.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim