“Yeni nesil çocuklar, yeni nesil kütüphaneler” temasıyla 54’üncü Kütüphane Haftası Eskişehir’de düzenlenen programla kutlandı.  Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Şennur Azade, Türk Kütüphaneciler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Aytaç Tekin katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının sonra söz alan Türk Kütüphaneciler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Aytaç Tekin Eskişehir’in en çok kitap okuyan şehirlerin başında geldiğini ifade ederek, “Eskişehir önde gelen şehirlerden bir tanesi parmakla gösteriliyor. Bu gurur verici. Bunun sebebi kitabı ve kütüphaneyi sevmenizden kaynaklanıyor. Kitap ve kütüphane değer verdiğiniz sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili  Şennur Azade, hedeflerinin modern bir halk yetiştirmek olduğunu aktararak, “1964 yılından veri Kütüphane Haftası mart ayının son haftasında  kutlanmaktadır. Buradaki amaç daha çok kitap okumayı sağlamak ve bilgi çağında kendisini bilen, ülkesini bilen teknolojiden yararlanan gerçekten modern bir halk yetiştirmek. Bulunduğumuz çağda teknoloji ilerlemiş durumda.  Artık kütüphaneler modern şekilde kullanılmakta. Eskişehir kütüphanemiz 2 katlı küçük bir binaydı. Bu bina Eskişehir’e yetmiyordu. Şimdi 8 bin metrekare olan modern, teknolojisiyle çağa uygun kütüphane inşaatı devam etmekte. Dilerim kitap okuyanlarımız daha çok olur. Bilgili olarak teknolojileri kullanarak modern bir ülke olarak devam ederiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından en çok kitap okuyanlara hediyeler verildi.

Editör: TE Bilişim