Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şube Başkanı Azmi Kerman, 2. İnönü Zaferi’nin yıldönümü resmi programına Metristepe ve İnönü’nün dahil edilmemesine epki göstererek, dernek olarak buralara gideceklerini söyledi.

1 Nisan’ın Türk Devrim tarihinin dönüm noktalarından olduğunu, ordumuzun 5 gün süren savaş sonucunda bu tarihte Yunan ordusunu yendiğini belirten ADD Şube Başkanı Kerman, “Büyük Atatürk ‘Siz orada yalnız düşmanı değil, milletin makus talihini de yendiniz’ demiş ve zaferin ne denli önemli olduğunu vurgulamıştır. Vatanın kurtarılmasında büyük emeği olan İnönü Savaşların kahramanı, Lozan Barış Antlaşması’nın mimarı İsmet İnönü’ye günümüzde ne yazık ki dolaylı, dolaysız saldırılar yapılmakta, gözden düşürülmeye çalışılmaktadır. Bu çabanın asıl hedefinin büyük kurtarıcı Atatürk ve O’nun eserleri olduğu ortadır” dedi.

Günümüzde batılı devletlerin dayatması ile Türk İslam sentezi, ılımlı İslam ve giderek siyasi İslam Cumhuriyeti ideolojisi Kemalizm’in yerine konmaya çalışıldığını öne süren Kerman, “Devletin tüm kurumları bu zihniyete teslim edilmeye başlanmıştır. 2. İnönü Zaferi’nin 97’inci yıldönümünde, kahraman askerlerimizi, İsmet İnönü ve büyük kurtarıcımız Atatürk’ü saygı ile anıyoruz. Eserlerine her koşulda ve daima sahip çıkacağız’’ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim