DİSK Emekli Sen Eskişehir Şubesi Suat Başaraner, sendikanın kapatma kararına karşı 18 Haziran 2008 tarihinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gönderildiğini ve bugüne kadar davanın sonuçlanmadığını hatırlatarak, “Yeter artık, kararını ver” dedi.

Davanın bugüne kadar sonuçlandırılmadığını dile getiren Başaraner, “Bütün bu nedenlerle, halen 31846?08 No ile AİHM ikinci Dairesin kayıtlarında bulunan dosyanın biran önce sonuçlandırılması talebimizi iletmek üzere Türkiye çapında örgütlü olduğumuz il ve ilçelerde şube ve temsilciliklerimiz ile sendikamız üyeleri tarafından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne mektup gönderilmektedir” diye konuştu.

Taleplerinin gayet açık ve net olduğunu kaydeden Başaraner şunları söyledi:

“Başta İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi olmak üzere, Temel Hak ve Özgürlüklere ilişkin uluslar arası sözleşmelerde ayrımsız ‘Herkese’ tanınmış olup, bu sözleşmeleri kanun hükmünde kabul eden, anayasanın 90. Maddesi ile teminat altına alınmış. Sendika hakkımızı engellemeyen hukuksuzluğa son verilmesidir.

Bu nedenle Avrupa İnsan Hakları mahkemesini Türkiye’yi yöneten iradenin hukuksuzluğuna daha fazla seyirci kalmamaya ve dosyamızı biran önce sonuçlandırmaya çağırıyoruz.”

Editör: TE Bilişim