Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Trabzon’da CHP İl Başkanlığı’nın düzenlediği A’dan Z’ye belediyeciliği anlattı.
 
 CHP Trabzon il örgütünün Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi salonlarında düzenlediği Belediyecilik konferansına katılım oldukça fazla oldu.
 
  Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra   projeleri incelemeye başladığını anlatan Büyükerşen, hazır parası olmadığı içim fizibil olanları seçtiğini aktardı.
 
 Büyükerşen, “ Avrupa Yatırım Bankası'na gittim ve projelerimi sundum. Beğendiler ve istediğimiz ödemeleri yaptılar. Aldığımız kredilerle bu günkü şehrimizi yapılandırdık.
, kanalizasyon, ulaşım ve tramvay gibi alt yapı sorunlarına öncelik verdik. Bunları çözdükten sonra gençlere ve çocuklara yöneldik. Tramvay da Türkiye’de ilklerden biri.
 
  Devlet Planlama Teşkilatı’nda uzmanlar tramvay fizibıl değil diyorlardı.  Ama onlara rağmen allem ettik, kallem ettik siparişi verdik. Tramvay sistemi kuruldu. Önce esnaf raylarla yollar kapandı diye küplere bindi. Şimdi tramvayın geçmediği yerdeki esnaf, ‘Buradan da tramvay geçir ve diğer vasıtalara yolu kapa’ diyor'' dedi.
 DENİZİ OLMAYAN ŞEHRE PLAJ
Denizi olmayan Eskişehir’e nasıl plaj yaptığını anlatan Büyükerşen “Seçim öncesi ekibimle birlikte Porsuk’un etrafında ıslah çalışmaları için bulunuyorduk. Etrafımızdaki çocuklara baktım; hepsinin bacaklarında yamukluk var. İrsi olduğunu düşünerek, ‘Bu çocuklar akraba mı?’ diye sordum. Ancak ekibimizde bulunan bir doktor arkadaş, ‘Denize girmeyen, güneş görmeyen, D vitamini eksikliği olan kişilerde görülür. Raşitizm hastalığı’ deyince ekibe döndüm, ‘Şuraya da plaj yapıyoruz’ dedim. Dalga geçtiğimi düşündüler. Bu çocuklar suya girmeli, kumda oturmalı, güneş görmeliler. Sonunda plaj yapıldı. Büyük bir merakla açılışına gittim. Gördüğüm manzara beni mutlu etti. Bu sosyal demokratlığın bir gerekçesidir, fantezi değildir'' şeklinde konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim