CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Alpu’da yoğun yağışlar sonrasında yaşanan sel felaketini TBMM gündemine taşıdı. Çakırözer, selden etkilenen üreticilerin mağduriyetlerinin zaman yitirmeden giderilmesini talep etti.

ÇİFTÇİLER MÜJDE BEKLİYOR

Eskişehir Milletvekili Çakırözer, etkili olan sağanak yağışın Alpu’ya bağlı bazı köylerde yaşanan sel baskınlarını ve üreticilerin yaşanan sorunları Meclis gündemine taşıdı. CHP’li Çakırözer, özellikle Bozan, Yeşildon, Koşmat (Yayıklı) ve Uyuzhamam’da yoğun yağış nedeniyle sel baskınları oluştuğuna dikkat çekti. Sel haberini alır almaz Alpu Kaymakamı Mehmet Zahid  Doğu ve CHP İlçe Başkanı Özgür Sarı ile görüşen Çakırözer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Ramazan Bayramı öncesi bu felaketlerde çiftçilerin mağdur olduğunu ve kara kara düşündüklerini belirtti. Çakırözer, “Yağışın etkili olduğu bölgelerde ürünlerin yüzde 40 ile yüzde 70 arasında kayıp yaşandığı bilgisi var. Bu sel baskınlarında başta buğday, olmak üzere, arpa ve mısır, ayçiçeği ve yonca üreticilerimiz büyük zarar gördü. Üreticilerimizin borçlarının ertelenmesine yönelik haklı talepleri var. Bu talebi bakanlık yetkilileri mutlaka değerlendirmeli, üreticilerimizin maddi ve manevi mağduriyetlerini gidermeli, borçları ertelenmeli ve bayrama bu müjdeli haberle girmeliler” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Çakırözer, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekiplerin, meydana gelen sel baskınına tüm ekipmanlarıyla müdahale etmesinden duyulan memnuniyeti de paylaşırken, “Büyükşehir Belediyemiz’in özellikle hasat yapmayı bekleyen çiftçilerin zarar görmemesi için var gücüyle çalıştığını büyük memnuniyetle öğrendim. Sel baskını ile mücadele eden Büyükşehir Belediyesi çalışanları da hemşehrilerimizin takdirini topladı. Kendilerini verdikleri emeklerinden dolayı kutluyorum. Aynı duyarlılığı şimdi de mağdur olan tüm üreticilerimiz adına devletin ilgili yetkililerinden bekliyorum” diye konuştu.

 
Editör: TE Bilişim