AÜHM- Güney Afrika’da 27 Eylül- 4 Ekim tarihleri arasında düzenlenen, “SASOL Solar Challenge 2014” güneş arabası yarışlarına Türkiye’den katılan ilk ve tek Türk takımı olan Anadolu Üniversitesi Anadolu Güneş Takımı, yarışmayı “Sunatolia2” isimli aracıyla ikinci sırada tamamladı.

Dünya’da Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) gözetiminde düzenlenen, tek güneş enerjili araç yarışı olmasıyla dikkat çeken SASOL Solar Challenge 2014 için yoğun bir hazırlık evresi geçiren çalışma ekibi, 8 günlük yarışta zorlu hava koşullarına rağmen başarılı bir performans sergiledi. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda kazandığı tecrübelerden yararlanan ekip, toplamda 2733,1 km yol kat ederek yarışmada ilk 3’e girme başarısı gösteren ilk Türk takımı oldu.

Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Emrah Dölekçekiç’in danışmanlığında çalışan Güneş Arabası Takımının başarılı öğrencileri ise şöyle: Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik, Malzeme Bilimi, Endüstri ve Kimya Mühendisliği Bölümlerinden Mehmet Kerim Peker (Takım Lideri), Tolga Çevik, Sinem Şenyurt, Ahmet Cihat Bulut, Eren Dağoğlu, Furkan Ağyürek, Cevahir Yıldırım, Efecan Güner, Uğur Kotanak, Tolgahan Diş, Eray Birer, Şeyma Fırat, Doğuşcan Engin.
Editör: TE Bilişim