Odunpazarı Kent Konseyi Gültepe Mahalle Meclisi, Gençlik Meclisi, Gültepe Mahallesinde yaşayan çocuklarla buluştular. Çocuklara balonlar ve hediyeler dağıtan gönüllüler çocuklarla oyunlar oynadılar sonrasında Gültepe Mahalle Meclisi başkanı ve Mahalle sakinleri son günlerde yaşanan'' Cinsel İstismar '' olaylarına dikkat çekmek adına basın açıklaması yaptı.

Gültepe Mahalle Meclisi adına konuşan Mahsuni Ilgın, tablonun korkunçluğunun giderek daha vahim bir hale geldiğini belirterek, “Buz dağının bu görünen yüzü açığa çıktıkça, Türkiye de çocuk istismarı boyutunun korkunçluğu da giderek gün yüzüne çıkıyor. Türkiye, istismar vakalarında dünyada giderek üst sıralara tırmanırken, yetkililer konunun derinlemesine araştırılması talebine kulak tıkıyor; konuyu gündelik, kısır, magazinsel bir polemiğin malzemesi haline getiriyor. Tekil gibi görünen bu vakalar, aslında derin bir toplumsal tramvanın hem sebebi ve hem de sonucu olarak önümüzde duruyor” dedi.

 Çocuklarımızın geleceğinin siyasilerin rant kavgalarına alet edilerek, aslında bu derin yaranında üstü örtüldüğünü belirten Ilgın, “Dahası, yakın geçmişte yaşanan kurumsal istismarlarda, istismarı yapanların değil de ortaya çıkaranların cezalandırıldığı günlerde yaşıyoruz .İnsanı ve doğal olarak da çocukları birer meta olarak gören, kendinden olmayana değer vermeyen , ‘güçlüysem haklıyım’ zihniyeti egemen oldukça, çocuklarımız da güvende olmayacaklar. Sağlıklı toplumlar, sağlıklı bireylerle kurulur. Sağlıklı bireylerse ancak mutlu ve huzurlu bir ortamda yetişebilir. Vahşetin ve şiddetin kol gezdiği bir toplum, yeni vahşetler yaratacak canavarlar yetiştirir. Kutuplaştırılan, şiddetle yoğrulan, sürekli yeni gerginliklere gebe mutsuz bir kalabalıktan daha iyisini de bekleyemeyiz” dedi.

Gültepe Mahallesi sakinleri ve Gültepe Mahalle Meclisi olarak, çocuklarımızın sokaklarımızda güven içinde koşup oynayabilmesini istediklerini belirten Mahsuni Ilgın şunları söyledi:

“ Bu konuda ebeveynler olarak çocuklarımıza doğru cinsel eğitimi verme sorumluluğumuzun bilinciyle, ‘Cinsel Gelişim, Tacizden Korunma ve Mahremiyet Eğitimleri’ni yaygınlaştırmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bununla birlikte, şiddetin ve istismarın toplumsal köklerinin de farkında olarak, konunun takipçisi olacağımızı ve hesap soracağımızı da yineliyoruz. Sessiz kalmanın aslında suça ortaklık etmek olduğunu biliyoruz. Çocuklarımızın çıkaramadığı sesi olacağımızı, onlara yönelen hiçbir tehdide boyun bükmeyeceğimizi söylüyoruz. Alışmayacağımızı, unutmayacağımızı, izin vermeyeceğimizi söylüyoruz. Hep bir ağızdan ‘ARTIK YETER !’ diyoruz.

Bu çalışmaların diğer kamu ve kurum ve kuruluşlarına örnek olmasını ve sayılarının artmasını isterken Odunpazarı Kent Konseyi Mahalle Meclisleri olarak bu konudaki duyarlılığımızı ve hassasiyetimizi her zaman dile getireceğiz  ‘ARTIK YETER !’ diyerek buradan yetkililere sesleniyoruz. Lütfen daha fazla çocuğumuzun hayalleri yıkılmasın, hayatları kararmasın duyun sesimizi ‘ARTIK YETER !’ bu çığlıklara yaşananlara SES VERİN.”

Editör: TE Bilişim