Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Büyükerşen’in yurt dışında olması sebebiyle Başkan Yardımcısı Abdülkadir Adar başkanlığında toplandı.
Meclis olağan toplantılarının 2’nci birleşimi 1’inci oturumunda 30 gündem maddesi görüşüldü, 29’uncu maddede Aşağı Söğüt Önü ile Uluönder mahallesinde belirtilen alanların belediye hizmet alanı olarak belirlenmesinin kabul edilmediği İmar Komisyonu raporu tartışmalara yol açtı. Komisyon raporuna itiraz eden Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, belediyenin çalışmalarına ilişkin meclise gelen konuların kasıtlı olarak engellendiğini ifade etti. Ataç şunları söyledi: “Yapılan işlerde meclisin kastı vardır, net söylüyorum, önce akaryakıt istasyonu engellendi, ardından imara açılan alan, yeşil alana çevrildi, bu da 3’üncüsü oluyor. Bu kararları protesto ediyorum” dedi.
Aydoğmuş: “Huzursuz ve üzgünüm, sonuç alamıyoruz”
Konuya ilişkin söz alan Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Aydoğmuş da belediyenin hizmetlerinin engellenmek istediğini söyledi. Aydoğmuş şöyle konuştu: “Söz konusu alanlarda kirlilik trafik artışı olacağı gerekçeleri ile karar verildiği söyleniyor. Belediye olarak oraya gürültü ve kirlilik oluşturmayacak hizmetler verebiliriz, yasal sorunların yaşanmaması için söz konusu alanın belediye hizmet alanı olarak belirlenmesi gerekmektedir. Belediyemizin yatırımları engellenmektedir, meclisin geçerli bir gerekçe olmaksızın verilen bu kararını Tepebaşı Belediyesi’nin işlerine engel olmak için aldığı açıktır. Bu mecliste tepebaşının işleri geldiğinde hep aleyhimize sonuçlar çıkar, bu tür durumlarda hukuk yoluna gidiyoruz ama o zaman da sonuç alınıncaya kadar zaman kaybediyoruz. Tüm bunlar için huzursuz ve üzgünüm maalesef sonuç alamıyoruz.”
Kurt: “Bu doğru bir yol değil”
Daha sonra söz alan Kazım Kurt, bu tür konularda her zaman AK Partili meclis üyelerinin hizmeti engellemek için kararlar aldıklarını gördüklerini dile getirdi ve ekledi: “Bu yaklaşımınızdan artık vazgeçin, bu yol doğru bir yol değildir.”
Köküer: “Akaryakıt işletmek belediyenin görevi mi?”
AK Partili Meclis Üyesi Tuncer Köküer ise burada bir engellenmenin söz konusu olmadığını belirterek; “Alzheimer Merkezi kaç yıldır yapılıyor engel olduk mu? Tepebaşı bölgesinin yaşam merkezinin tam ortasında burayı konuta ve ticarete açtığımızda pek çok sorunla karşılaşırız” dedi. Köküker, “Böyle bir durumda burada nasıl trafik sorunu yaşanmaz, buraya gelecek o kadar araç nereye park edecek? Akaryakıt işletmek belediyenin görevi midir, ne ilgisi var. Hizmet vermek istiyoruz deniyor, bu hizmetler illa Aşağısöğütönü’nde mi yapılmak zorunda” şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilişim