Atatürk Orman Çiftliği’nin ABD’ye satıldığı ile ilgili haberlerin olduğunu vurgulayan Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şube Başkanı Azmi Kerman, Atatürk Orman Çiftliği, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bozkırdan bir Cumhuriyet yaratma idealinin en önemli ayaklarından birisi olduğunu söyledi.

Atatürk’ün emanetinin, ülkeyi ve bölgeyi kana bulayan emperyalizmin ağababası ABD’ye satılmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Kerman, “Büyük Atatürk’ün Ankaralılara ve Türk Milletine armağanı olan Atatürk Orman Çiftliği geçtiğimiz yıllarda ‘Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ adıyla inşa edilen kaçak sarayla Atatürk’ün manevi hatırası açıktan hedef alınmış, yurttaşlarımızın da gezinme hakkı engellenmişti.

Bugünlerde Atatürk’ün kişiliğine ve manevi hatırasına karşı yapılan saldırıların giderek arttığı gözlemlenmektedir. Bu saldırılar karşısında iktidar tarafından yapılan açıklamalar son derece cılız kalmakta ve halkımızı tatmin etmemektedir. Atatürk Orman Çiftliği arazisinin, asıl amacından saptırılarak kullanma yolunu seçenlerin hedefinin Atatürk’ün aziz hatırasını zedelemek olduğu açıktır” dedi.  

Kerman, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin, Atatürk Orman Çiftliği arazisinin peşkeş çekilmesini, ranta ve günlük siyasi hesaplara kurban edilmesine izin vermeyeceğini, bu sürecin hukuksal ve eylemsel mücadelesini yapacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim