Eskişehir Emek ve Demokrasi güçleri Pazartesi günü saat 18.30’da Yediler Parkı’nda başlayacak olan ‘Barış Yürüyüşü’ gerçekleştirecek. Konuyla ilgili Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri Sağlık İl Müdürlüğü önünde bir araya gelerek yürüyüş için çağrıda bulundu.

Platform adına konuşan Eğitim Sen Eskişehir Şube sekreteri Murat Yaman, 54 milyon insanın öldüğü 2. Dünya Savaşı’nın ardından Hitler ordularının Polonya’yı işgal ederek savaşı başlattığı gün olan 1 Eylül Dünya Barış Günü olarak ilan edildiğini anımsatarak, savaşın üzerinden 70 yıl geçmesine rağmen dünyayı yöneten güçlerin emperyalist emelleri halkları katletmeye devam ettiğini söyledi.

Başta Ortadoğu olmak üzere, tüm dünyada silahların konuştukça kadınlar, gençler, çocuklar ve yoksullar ağır bedeller ödediğini ifade eden Yaman, “Filistin’de, Suriye’de, Irak’ta, Rojava’da, Şengal’de, tüm Ortadoğu’da insanlık kitlesel biçimlerde katledilirken, bizlerin kanın kırmızısını gördüğü yerde, birileri petrolün siyahını, doların yeşilini görüyor” dedi.

Ülkemizdeki siyasi gelişmelerin de barış için daha fazla mücadele edilmesi gerektiğine işaret ettiğini ifade eden Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri adına açıklama yapan Murat Yaman şunları söyledi:

“Emperyalist güçlerin şemsiyesi altında Ortadoğu’da mezhep ayrımı üzerine kurulu yayılmacı heveslerle oluşturulmuş dış politikanın mimarı olarak görülen Davutoğlu’nun başbakan olması ülkemiz ve bölge halkları için endişe vericidir.

Bizim için Filistin, Rojava’dır. Rojava, Gazze’dir. Gazze, Şengal’dir. Hepsinin acısı topraklarından sürülüp gelen Ezdilerin, Türkmenlerin, Arapların, Alevilerin, Şiilerin, Hristiyanların gözlerindeki acıdır. O acıya pasaport soranlar bizden değildir.

İnsanlık büyük bir sınavdan geçerken barış için, kardeşlik için, özgürlük için, eşitlik için gelin, elele verelim. Savaşların ortasında barışı savunmak için bütün Eskişehir halkını 1 Eylül 2014 Pazartesi günü saat 18.30’da Yediler Parkında buluşmaya davet ediyoruz.”

 

Editör: TE Bilişim