Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman, Başbakan’ın acil servislerle ile ilgili duydukların değil gördüklerine inanması gerektiğini söyledi.9 günlük bayram tatilinde Eskişehir’de 20 hastanenin acillerinde toplam 100 bin hasta muayene edilmesinin yoğunluğu anlatmaya yeterli olduğunu ifade eden Kararman, “Acil servislerdeki bir başka önemli sorun ise acil olmayan hastaların acilde muayene olmak istemesinden dolayı yaşanan yoğunluk ve sıkıntıdır.
Acil servislerdeki en önemli sorunlardan birisi de şiddettir. Gruplar halinde saldırıların gerçekleştiği ve talan edilen acil servislerde çalışmak aynı zamanda hayati tehlike altında hizmet vermekle eş anlama gelmiştir. Aciller kız bakma yeri değil, vatandaşa hayati müdahalelerde bulunurken kendi sağlıklarını ve hayatlarını riske atan sağlık çalışanlarının hizmet ürettikleri yerlerdir” dedi.
Acil servislerin kız beğenme yeri olarak dile getirilmesi, magazin haberlerine alet edilmiş olması yanlış olduğuna vurgu yapan Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman, bunların gerçek sorunlarının üstüne kapatılmasına neden olacağını kaydetti.
Sağlık çalışanları evlenmek bir yana iş yoğunluğundan evlerine gidemediğini belirten Kararman, “Evlenen ve çocuk yapan sağlık çalışanının da süt iznini kullandığı için döner sermayesi kesilmektedir. Kısacası sağlık çalışanlarının evlenmesi ve mutlu bir aile hayatı sürmesi bizzat Bakanlık tarafından zorlaştırılmakta ve imkansız bir hale getirilmeye çalışılmaktadır.
Bu nedenle Sayın Başbakanımızdan talebimiz acilleri ziyaret ederek yaşananları bizzat yerinde görmesidir. Gördüğü manzara karşısında eminiz ki acil çalışanlarının durumlarının iyileştirmesi için çalışmalar yapma talimatını verecektir. Durumu magazinleştirmeye yönelik ifadelere itibar etmemelidir” şeklinde konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim