Liberal Demokrat Parti Eskişehir İl Başkanı Önder Artan, bugün Gazeteci olmanın yaşanan uygulamaların gölgesinde daha da zor olduğu gördüklerini söyledi.

Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basının, demokrasimizin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında geldiğini ifade eden Artan, “Kamuoyunun pek çok konuda bilgilendirilmesini ve aydınlatılmasını sağlayan basınımızın, bu görevi yerine getirebilmesinde ‘basın özgürlüğü’ kuşkusuz büyük önem taşımaktadır. Türk basınından sansürün kaldırılması ve basın bayramı ya da geleneksel gazeteciler günü olarak anılan 24 Temmuz Halkımızın özgür ve tarafsız basına olan özlemiyle önem kazanmaktadır” dedi.

Günümüzde modern toplumlarda bilgiye ulaşmanın da yolu olan yazılı ve görsel medya'nın herhangi bir baskı altında kalmaksızın yapacağı doğru ve tarafsız bilgi paylaşımı oldukça gerekli olduğunu ifade eden Artan şunları söyledi:

“Özgür ve tarafsız basınımızın şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da görevini en iyi şekilde yapacağına inanıyorum. Özellikle bu günün zor koşullarında halkımızı haberle buluşturmak için gece gündüz çalışan değerli basınımızın her kademesindeki çalışanların Gazetecilik ve Basın Bayramı'nı kutluyorum.”

Editör: TE Bilişim