Tepebaşı Belediye Meclisi’nin Nisan ayı 2. Birleşim 1. Oturumu, başkan yardımcısı Erdoğan Aydoğmuş başkanlığında toplandı.

4 maddelik gündemin ilk maddesinde yer alan Ertuğrulgazi Mahallesi’ndeki 2200 metrekarelik parka Şehit Uzman Çavuş Cezmi Kaya isminin verilmesi oy birliği ile kabul edildi. 17 adet çöp kamyonu ve 4 adet yol süpürge aracının alınması ile ilgili madde de oy birliği ile meclisten geçti. Bir yıllık Başkanlık Faaliyet Raporu’nda CHP ve AK Parti meclis grup başkan vekilleri görüşlerini dile getirdiler. AK Parti adına konuşan Orhan Durmuş, gerçekçi bir bütçe yapılmadığını savunarak, “Hazırlanan 2018 yılı faaliyet raporunda belirtilen belediye faaliyetlerinin, Tepebaşı Belediyesi sorumluluk alanında yaşayan vatandaşlarımızın beklentilerini karşılayamadığını, üzülerek ifade etmek istiyorum” dedi.

Tepebaşı Belediyesi’nin toplam borcunun giderek arttığını ifade eden Durmuş şunları söyledi: “Borcun toplamda 241 milyon 564 bin yani yaklaşık 242 milyon lira olduğunu görüyoruz. Daha önceki yıllarda da aynı konuda yaptığımız uyarılara rağmen borçlanma miktarı sürekli artmaktadır. Bu durum kaygı vericidir. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin gerçekliğine uygun olarak davranmak adına ve daha verimli, daha güzel hizmetler yapılmasının önünü açmak adına AK Parti grubu olarak çekimser oyu vereceğimizi ifade etmek istiyorum.”

CHP Grubu adına eleştirilere yanıt veren Turgut Doğandor, belediyenin bütçe uygulama tablosunun incelendiğinde gerçekleşen bütçe harcaması 2018 yılı bütçe ödeneğinin oranının yüzde 88,68 olarak gerçekleştiğini söyledi. Faaliyet sonuçları tablosunun incelendiğinde 2018 yılı 22 milyon 330.437, 45 TL olumlu faaliyet dönemi geçirdiğinin görüldüğünü kaydeden Doğandor da şunları söyledi: “AK Pati grup sözcüsü Orhan Durmuş’un aleyhte olan ifadelerine katılmamız söz konusu değildir. Ancak katkı sağlayıcı düşünceleri için de teşekkür ediyoruz. Son 2 yıl içerisinde 12 adet ilave yeni bina yapılmıştır. Kentsel dönüşümün hızlandırılması projesi kapsamında 6’ncı sırada yer almışızdır. İnsani gelişmişlik sıralamasında 8’inci sırada yer almaktayız.”

Daha sonra meclis üyelerinin de faaliyet raporları hakkında görüşlerini dile getirmesinden sonra Faaliyet raporu oylandı. AK Parti meclis üyelerinin çekimser oy kullanması nedeniyle rapor meclisten oy birliği ile geçti.

Editör: TE Bilişim