Brussel Dele Week sitesi sahibi gazeteci Steven Van Garsse ve Belçika’da yaşayan Türk gazeteci Mehmet Köksal bir araştırma için Eskişehir’e gelerek Esgazete’yi ziyaret.

Belçika’da yaşayan Emirdağlıların, yaşadıkları bölgeye ve Eskişehir’e ‘etkileri, katkıları’ ile araştırma yapan Garsse ve Köksal Eskişehir ile ilgili de bilgi aldı. Gazeteci Ertuğrul Altınel'in eşlik ettiği Garsse ve  Köksal  Esgazete sahibi  ve Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Yıldırım , Genel Koordinatör Şaban Bağcı ve Yazı İşleri Müdürü Şenay Bilik Yıldırım ile görüş alışverişinde bulundu.

Steven Van Garsse, Eskişehir’i  çok beğendiğini belirterek “Benim çalıştığım gazetede genelde, şehre yapılacak olan yatırımları ele alınıyoruz. Yapılacak yatırımları daha proje başından itibaren takip ediyorum. Yatırımın ihalesi, harcanacak para gibi konuları araştırırım. Harcanan paranın bu proje için uygun mu değil mi, çok mu harcanmış gibi konuları araştırırım. Yatırım dedikleri şehrin ve halkın yararına yapılacak projelerden söz ediyorum. Sizler böyle yatırımları araştırabiliyor musunuz? Şehir yöneticileri bu konuda sizlere yardımcı oluyor mu?” diye sorular yöneltti.

Eskişehir trafiğinin Brüksel’in trafiği gibi olduğunu dile getiren Türk Gazeteci Mehmet Köksal,  ses getirecek haberlerin peşinde olduğunu ve böyle haberler yaptığını söyledi. 

Editör: TE Bilişim