“İşimi geri istiyorum” diyerek süresiz, dönüşümsüz açlık grevine başlayan ve bugün 100 güne girmiş olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için beyaz balonlar uçuruldu.

Eğitim Sen Eskişehir Şubesi önderliğinde gerçekleştirilen, eylemde konuşan Eğitim Sen Şube sekreteri Kemal Koçak, Türkiye’de her geçen gün daha fazla haksızlığa, hukuksuzluğa ve zorbalığa sahne olduğunu söyledi.

Herkesi susturmak ve sindirmek istenildiğini vurgulayan Koçak, “OHAL ve KHK’ler ile haksız ve hukuksuz biçimde ihraç edilen, işsiz bırakılan yüz binin üzerinde insanı ve ailelerini açlıkla terbiye etmeyi, sahip oldukları gücün karşısında boyun eğdirmeyi hedefliyorlar. Bu nedenledir ki; ‘işimi geri istiyorum’ diyerek süres iz, dönüşümsüz açlık grevine başlayan ve bugün açlık grevinde 100, güne girmiş olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yı da gözler önünder kaçırmak , bir hakikatin dile gelmesini engellemek istiyorlar. Sağlıklarının bozulmasına yaşamlarının ciddi anlamda tehdit altında olduğuna aldırmaksızın hükümet nezdinde yapılan tek şey, aynı sığlıkla ve yalana dayalı propagandalarla gencecik iki insanın göz göre göre ölüme sürüklenmesi oluyor” dedi.

Eğitim Sen olarak hükümete çağrı yaptıklarını belirten Kemal Koçak şunları söyledi:

“Gözleriniz var görün, kulaklarınız var duyun. Üyeleriiz Semih Özakça ve Nuriye Gülmen’in hemen serbest bırakılmasını ve taleplerinin süratle karşılanarak yaşamlarına sağlıklı biçimde devam edebilmelerini istiyoruz. Ayrıca KESK’e bağlı sendikalardan, sendikal faaliyetleri nedeniyle hukuksuzca tutuklanmış olan yaklaşık yetmiş kamu emekçisinin de serbest bırakılmasını ve haksız, hukuksuz biçimde ihraç edilen tüm kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesini istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim