Mustafa Kemal Atatürk’ü Ölümünün 80. Yılı nedeniyle açıklama yapan Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün üzerinden 80 yıl geçtiğini belirterek hayata gözlerini yumduğu günden bu yana dünya üzerinde yaşanan çatışma ve savaşlar tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

Atatürk’ü saygıyla andıklarını belirten Alkan’ın açıklaması şöyle:

“Atatürk’ün ölümünden bu yana dünyanın dört bir yanında yaşanan başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere, geniş kitlelerin yaşam hakkını tehdit eden savaşlar, çatışmalar ve katliamlar, Atatürk’ün yıllar önce söylediği ‘Yurtta barış, dünyada barış’ sözünün anlamının ne kadar doğru ve güncel olduğunu göstermektedir.

İktidar desteğiyle eğitimde ve bilimde ırkçı-gerici kuşatma ve uygulamaların arttırdığı, başta yaşam hakkı olmak üzere, çocuk ve kadın haklarının yoğun saldırı altında olduğu, okullarımız başta olmak üzere toplumsal yaşamın bütün alanlarında baskıcı ve otoriter uygulamaların hayata geçirilmeye çalışıldığı günümüz koşullarında, hayatı boyunca aydınlanmadan ve bilimden yana tutumuyla bilinen Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 80. Yılında saygıyla anıyoruz.”

                                                                              

                                                                                                    

Editör: TE Bilişim